2014 senesinin, yanılmıyorsam bu ilk galibiyeti oldu! Düşünebiliyor musunuz? Koskoca Trabzonspor nelere sevinecek durumlara düştü. Lakin buradaki düşüşten kastımız, genlerinden aldığı büyük futbol kültürüyle Trabzonspor’a bu düşüş sanırım büyük bir saha içi haykırışın vesilesi oldu gibi.

Karşılaşma aslında Trabzonspor’un sakin ve emin oyunuyla başladı, fakat Kayserispor’un bu sakinliği beklemeye ve oyalanmaya niyeti yok gibiydi, çünkü ligde kalabilme adına buradan çıkaracağı bir üç puan belki de geleceüe dair akibetlerini belirleyecekti.

İlk yarı herkes belki Trabzonspor’un Kayserispor’a göre sönük oynadığını düşünebilirler, ben aslında o kanıda değilim. Trabzonsporlu oyuncular basit top kayıpları yüzünden Kayserispor’a oyun üstünlüğünü kaptırdığı gibi, oyunu ileri taşıyamaması yüzünden golü de kalesinde görmüş oldu.

İkinci yarının hemen başında değil de, 60.cı dakikalar itibariyle bekliyordum Hami hocanın oyuna hamlelerini. Ki o büyük bir risk aldı ama harika bir iş çıkardı. Başından beri onun Janko’yu tutan bir futbol anlayışı beni ikinci yarı için umutlandırmıştı, onu oyuna mutlaka alacağından hareketle.

Öyle umuyorum ki rakibin hocası Domingos’ta Janko’yu oyuna alınca Hami hoca, Trabzonspor’un oyunu komple üçüncü bölgeye yıkacağını tahmin etmemiş midir, bilinmez, lakin Hami Mandıralı bugün büyük düşündü, dikine oyunun karşılığını aldı.

Unutmadan Alex’i gün geçtikçe beğenmeye başladım. Bunun yanında Özer’in yavaş yavaş havaya girmesi, Adrian’ın azmi ve kaptan Onur’un her zaman ki muhteşem akrobetiksel kurtarışları Hami Mandıralı sinerjisiyle buluşunca, Trabzonspor’un havaya girmemesi için artık en ufak bir mazeret kalmıyor…

Henrigue’ninde oyuna getirdiği enerjiyi iyi düşünelim derken, an itibariyle bu oyunculara ve Hami hocaya artık tam destek olmanın zamanıdır. Bu takımın en azından Avrupa Kupaları mücadelesinin sürmesi için şehrin takımla ve takımın bütün Trabzonsporlularla bütünleşmesi gerekmekte. İşte bu büyük buluşma sağlanırsa ki o yolda sanki ilk adım atıldı gibi en bu akşam ve öncesinde Juventus maçında…

Bugün eğer, Trabzonspor kaderine razı olsaydı, Kayserispor Kaptan Onur’a rağmen bir iki golü daha kesinlikle bulabilirdi. İşte bugünkü futbolun kalitesini, futbola dair her şeyini bir tarafa bırakıyorum, bugün Hami Mandıralı sadece takımı değil birçok Trabzonsporluyu ayağa kaldırdı diyebilirim…

Yazı başlığımı ‘’ Hayırlı Olsun ‘’ diye düşündüm, bu senenin ilk galibiyetiyle artık ayağa kalkan Trabzonspor’a Hami Mandıralı gibi bir efsanenin de hocalığının hayırlara vesile olmasını dileyerekten!

Kayserispor’a ise bundan sonrası için dua etmekten başka yapacak bir şey gelmiyor elimizden. Fakat hep o klasik Kayseri ticari mantığıyla olacağı birazda buydu demeyi de özellikle anlayan kişilere bir kere daha hatırlatmak istiyorum…