Ligde aldığı sonuçların aksine kupada farklı bir görüntü veren Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu engelini farklı bir skorla geçerken kupada 4’de 4 yapıp çok önemli bir avantaj elde etti diyebiliriz. Maça daha çok genç ve tecrübesiz oyunculara ağırlık veren, tabiri caizse yedek bir kadro ile çıkan Bordo-Mavililer, futboluyla göz doldururken zayıf rakibine de adeta futbol dersi verdi. Zaten Adrian’ın erken gelen golü takımı rahatlatmıştı. Orta alanda Adrian-Colman’ın uyumu, defansta Karmil’in sağlam oynaması, Vittek’in de önde top tutması takımını dinlendirmesi Trabzonspor’un farklı bir galibiyet almasında önemli rol oynadı. Aykut’un da hakkını yemeyelim o da iyi bir performans sergiledi. Kısacası bugün şans bulan bütün oyuncular hemen hemen hatasız oynadı. Son zamanlarda izlediğim güzel maçlardan bir tanesi oynandı ve keyif aldım diyebilirim. Hele hele o genç oyuncuların maçı kazanma azmi “işte bu” dedirtti…

Kupadaki Mersin ile oynanan ilk karşılaşmada Mersin İdman Yurdu takımının eksikleri vardı lakin bu karşılaşmaya neredeyse tam kadro çıktılar. Bu kez de başta da dediğim gibi Trabzonspor yedek bir kadro ile çıktı. Buna rağmen sahadan farklı bir galibiyetle ayrılan Bordo-Mavililer ağırlığını lige verecek. Ligde sarsıntılı bir grafik çizen Trabzonspor umarım kupada aldığı güzel sonuçları lige yansıtır. Bence Şenol Güneş daha cesur futbol oynatmalı. Elindeki genç oyuncuları değerlendirmeli. Bakınız bugün Abdullah Karmil iyi bir görüntü verdi. Sağ bekte oynayan Zeki de güzel işler yaptı. Bunlara Aykut’u da ekleyebiliriz. Sol bekte fazla forma şansı bulamayan Cech bu maçta görevini yerine getirdi. Şenol Güneş’in Emerson ısrarını anlamış değilim. Cech gibi çok tecrübeli bir oyuncun varken neden yeteri kadar forma şansı bulamıyor. Emerson çok mu güzel oynuyor. Bu takıma takviye gerekli değil bence. Zaten alınsa da yeteri kadar takıma katkı sağlayacağı görüşünde değilim. Alınacaksa eğer bir oyuncu 1461’den alınmalı ama kulübede otursun diye değil sahada savaşsın diye.

Kupada puanını 12’ye çıkaran Trabzonspor, kupayı artık ikinci plana atmalı ve üst sıralara doğru tırmanışa geçmeli. Gerçi bu saatten sonra şampiyonluk çok zor ya neyse yine de toplayabildiğimiz kadar puan toplanmalı ve ligi iyi bir noktada bitirmeliyiz. Bugünkü karşılaşmada Bordo-Mavililer belki özellikle tempolu oynayamadı ama takımın pozitif görüntüsü ve yardımlaşması maçı kazanma arzusu üst seviyede olunca sonuçta kaçınılmaz oldu. Ayrıca Trabzonspor bugün sadece 3 puan kazanmadı. Genç ve forma şansı bulmayan oyuncuları da kazanmış oldu. Ne diyelim, inşallah bu güzel görüntü devam eder.