Üst sıralara tutunabilmenin tek ve en mantıklı yoluydu Kasımpaşa’yı dize getirmek…



Fenerbahçe maçı sonrası oynanan güzel futbolun camiaya entegre ettiği o kendine güven duygusu, nedense Mersin İdman Yurdu karşısında ters tepmişti(!)…



Ve bütün her şeyin bittiği, böyle bir haftada rakipler tel tel dökülürken kendi evinde bunu avantaja çeviremediği için herkes haklı olarak Trabzonspor’a biraz sitem etmişti.

Fakat yinede geçen haftanın en karlısı Trabzonspor olmuştu; rakipleri sıfır çekerken o en azından bir beraberliği hanesine yazmıştı. Fakat bu yeterli miydi, ya da bizi mutlu etmiş miydi? Tabi ki hayır!..



İşte böyle bir ruhi sarmal içinde çıktı Kasımpaşa önüne Trabzonspor. Gerçek anlamda seyircisiyle buluşacak olması da maça ayrı bir önem ve renk veriyordu.



Karşılaşmanın daha başlarında son günlerin dertli insanı Olcan’ın, adeta bütün sinirlerinin parçalara bölünerek patlayışına tanık olduk.

O bazuka gibi şutta değil Isaksson, iki Isaksson olsa çıkaramazdı diye düşünüyorum meşin yuvarlağı.

Futbol öyle garip bir oyun ki, atması kaçırmasından daha zor olan pozisyonları ezen Olcan, dün akşam öyle bir vuruş yaptı ki, topu bu sefer iğne deliğinden kalenin çatalına asıyordu.



Erken gelen gol ile farka gider diye düşündüğümüz Trabzonspor nedense gereksiz bir telaşın mahkumu oluyordu. Olcan ve Halil üçüncü bölgede yine olmayacak işlere imza atıyorlardı. Allah’tan Bamba ve Mustafa geriyi sağlama alıp, rakibin etkili silahlarını iyi marke edince Trabzonspor evinde, bu sezon ilk defa buluştuğu gerçek anlamda ki seyircisinin önünde kötü bir rüyaya uyanmamış oldu.



Emerson’un bindirmeleri, Zeki’nin sanki bu takımda kırk yıldır oynuyormuş gibi bize yansıttığı izlenimler Trabzonspor’un ayrıca ele alınması gereken bir diğer artılarıydı.



Trabzon’da Trabzonspor’un idmanlarına giden dostlarım varsa lütfen beni bir konuda aydınlatırlarsa sevineceğim: Halil diyorum, idmanlarda da böyle dalgın mı? Bir futbolcu ağır olabilir, yorgun olabilir. Fakat dalgın olamaz. Hele onun gibi mükemmel bir alt yapı eğitimi ekolünden gelen birisi asla dalgın olamaz. Kaçırdığı golü ben başka türlü izah edemiyorum çünkü…



Janko’nun maç eksiği var deniliyor, bu eksiklik giderilirse kendisinden umutluyum. Pozisyon alışları ve topa hükmedişi güzeldi, bu kısa süre içinde gördüklerim kadarıyla.

Genel hatlarıyla Trabzonspor’u beğendim, Milli Takım arasında gereken açıklarda kapatılınca bambaşka bir Trabzonspor izleyeceğimizi umut ediyorum.

Artık oynadığınız futbolla ‘’ hep böyle OLCAnız ‘’ diye olmalarını diliyorum bütün futbolcu kardeşlerimizden…



Trabzonspor’u güzel ve güneşli günler bekliyor.

Eğer dikkat edilirse tek sorunsuz camia Trabzonspor!

Fakat nedense Trabzonspor’da da sorunsuz olamama gibi bir alışkanlık var.

Bilet sorunları, seyirci azlığı V.S

Oysa bu takımın geçen hafta beraberlik yerine galibiyet aldığını düşününce, aslında tablonun hiçte kötü olmadığını görüyoruz.



Öyleyse sorun nerede?


- - - - - - -