Açıkçası, gerek Alanyaspor, gerek Kayserispor müsabakaları beni biraz olsun “ bizar “ ediyordu..

Lakin, her iki karşılaşmada Trabzonspor açısından, şampiyonluğun ufkunun görünürlüğüne dair skor ve oyun anlamında birer devrelik muhteşem reaksiyonlarla kayıpsız atlatıldı..

Önce Konyaspor, akabinde Alanyaspor ve Kayserispor karşılaşmalarındaki, futbolun dışındaki argümanları da düşünürsek, tüm doneleri lehine çeviren hedefe kitlenmiş bir Trabzonspor gerçeği tüm futbol iklimince bir kere daha kabul gördü diye düşünüyorum..

Her üç karşılaşmada da yer yer gece ile gündüz kadar birbirinden  farklı oyun performansları görsekte,  artık şu bir gerçek ki; “ Trabzonspor o dündeki kırılgan ve en ufak  bir sarsıntıda dahi pes eden bir Trabzonspor asla değil “..

Şimdi..

Seyircisiyle takımı adeta birbirine rücû olan, oyuna bakmadan, sonunda mutlaka zaferin kulpundan tutan bir Trabzonspor var..

Söyleyene değil, söyletene bak...

Mesela dün akşam..

İlk yarıdaki Trabzonspor koca bir ilk kırkbeş dakikayı  çöpe atarken, sahsım adına söylüyorum; ilk devredeki iki farklı negatif skora rağmen; bu maç ‘ 4 – 2 ‘  Trabzonspor lehine sonlanır dememde işte takımın ve şehrin hedefe odaklanmışlığının hemen herkese tezahüründen başka bir şey olmasa gerek..

Direkler olmasa  5 – 2  de olabilirdi..

Sonuçta iki farklı mağlubiyetten 3-2 ye getirmek harika bir skor oldu hattı zatında..

Son yılların en güzel en seyri muhteşem bir kırkbeş  dakikasını  bizlere yaşatan her iki takımada teşekkür ediyorum..

Tabikide, rakibide kutlamamamız elzem olacaktır..

Hikmet Karaman ve öğrencileri bu güzel mücadeleyi sergilemeselerdi belki biz dün akşam Trabzonspor’un yıllar sonra bile unutulmayacak bu muhteşem ötesi futbol resitalini göremeyecektik..

Son tahlilde, yanlışlarından ivedilikle dönen Sn, Avcı maçın yıldızıydı bana göre..

Nokta atışı oyuna müdahalelerle şampiyonluk güneşinden dünyamıza yansıyan ışık huzmelerini gözlerimizle buluşturdu bir yerde..

Darısı tümden şampiyonluğa..

Belki “ elli yılda “ bir olacak böyle bir liderlik yarısında rakiplerine toplamda nerdeyse “ yüz sayı “ fark atan bir takım oluşturan başta Sn, Ağaoğlu ve tüm ekibi her bir unsurlarıyla canı gönülden tebrikten ediyorum..

Böyle tarihi bir puan tablosunda rakiplerine, tabiri caizse, arkadan nal toplatan Trabzonspor şuan garabet dolu günler geçiren ülkemizin ışıl ışıl parlayan en değerli moral figürüdür de bir yerde..

Onu diyorum ya; dikkat ettiniz mi, onca puan farkına rağmen, o son dakikada Nwaekame’nin penaltı atışında gireniyle çıkanıyla, oynayanıyla oynamayanıyla nasıl bir heyecan içinde kenetlendiklerini tüm yedek kulübesinin..

İşte bu dedim..

Trabzonspor’u başarıya taşıyan en büyük duygusal bütünlük ve birliktelik.

Ve yıllardır bir türlü becerilmeyipte uğrunda bedeller ödeyip uçup giden başarıların finallerindeki hazin yaşanmışlıkları, hep bu bütünlüğün bir şekilde sekteye uğramasında  olsa gerek!!

Bu yüzden dün gece maçtan ziyade bu duygu iklimi hiç bitmesin istedim..

Günün sonunda, atanıyla tutanıyla hemen herkesin ayaklarına sağlık..

Hasan Akbaş

Haberts.com