Bir tarafta Trabzonspor'un son 20 yılında en çok başarılı olan efsane teknik direktör Şenol Güneş diğer tarafta onun öğrencisi Hami Mandıralı. Trabzonspor maça çift santraforla başladı.İlk 10 dakikada Beşiktaş karşısında topa daha fazla ortak olan bir Trabzonspor vardı.Trabzonspor'da oyun zekası olan Marin, Cardozo,Cavanda dışında başka futbolcu yok. Aytaç ve Okay aynı özelliklerde yavaş iki ortasaha oyuncusu. Beşiktaş'a baktığımızdaysa ortasahası dinamik ilk 11'i her zaman belli olan bir takım görüntüsü ortaya çıkıyor.

Beşiktaş birbirini tanıyan, ne yaptığını bilen, sabırlı,istediği zaman tempo yapan,istediği zaman kontrolü ele alan bir ekip. Trabzonspor bu ekip karşısında ilk 45 dakikada başabaş bir mücadele sergiledi. İlk yarıda hakem Beşiktaş'ın net bir penaltısını vermedi. İlk yarıda Trabzonspor'un kaleyi bulan şutu yok. Kanatlardan Cardozo'ya ortası yok.Şişirmeler var. Bütün bu nötrlüğün içerisinde yine de başabaş bir mücadele vardı.

İkinci devrede Trabzonspor kontra ataklarla etkili olma düşüncesi içerisindeydi. Cardozo etkisizdi evet. Her hava topunu stoper bile olmayan Necip ve Tosiç'e kaptırdı. Düşünün rakipde stoper yok. Trabzonspor bunu değerlendiremiyor. Bu bile Trabzonspor'un ne halde olduğunu gösteriyor. Hami Mandıralı bu sezon hiçbirşey yapmayan onlarca kez oynatılmasına rağmen Trabzonspor'a hiçbirşey vermeyen Sefa'yı oyuna aldı.

Halbuki Trabzonspor teknik direktörü olan bir kişi alternatif üretebilirdi.Yusuf'u öne çekerek Cavanda ile birlikte etkili olmasını sağlayabilirdi.Sefa tercihi ve Cardozo'nun çıkışı Trabzonspor'un daha fazla geriye yaslanmasına sebep oldu. Cardozo hiçbirşey yapmasa bile önde Muhammet ile birlikte rakibi tehdit ediyordu. Cardozo çıkınca 60 dakika oyunda olan Trabzonspor gitti yerine savunma bile yapamayan rakibi seyreden başka bir ekip geldi.

Trabzonspor öyle bir dağınıklık içine girdiki Beşiktaş'ı savunmayı bırakın adeta izledi.

Beşiktaş sabırla pas yaparak Trabzonspor'u iyice kendi alanına hapsetti. Golün 10 dakika içinde geleceği çok belliydi. Öyle ki Trabzonspor bu baskıya 10 dakika bile dayanamadı. Quaresma Gomez'e net bir orta yapınca Trabzonspor oyundan tamamen düştü. Neticede boş alanlar yakalayan Beşiktaş Trabzonspor'un üzerine daha rahat gitti ve ikinci golü de buldu. O dakikaya kadar hatasız oynayan Mustafa ve Esteban'da yeterli olmadı. Oyun zekası olmayan oyunculardan kurulu Trabzonspor rakibine fazla pozisyon vermese de maçı hoca farkıyla kaybetti.

Maçın adamı:Şenol Güneş