Hoşgeldin Trabzonspor!!!

Avrupa macerasını sonlandıran Bordo-Mavili ekip; artık bu akşam itibariyle lige döndüğünün deklarasyonunu duyurmuş oldu bir bakıma Türk Futbol kamuoyuna!

İlk dördün içinde kalabilmek için mutlak puan ya da puanların her iki takım için çok çok önemli olduğu bir buluşmaydı, Fi Yapı İnönü’de ki bu büyük ve unutulmaz mücadelenin asıl anlamı aslında.

Beşiktaş’ın dört stoperle geride ağır bir blok oluşturması, doğrusu hızlı hücum hattı olan Trabzonspor’un işine geliyordu, fakat nedense olağan dışı bir telaş ve son vuruş şanssızlığına yakalanan Şenol Güneş’in gol ayakları, tarihi bir farkı kaçırmanın şaşkınlığınıda yaşadılar.

Çok gel-gitleri olan bir karşılaşma izledik.
Bütün şiddetiyle kendisini lige vermek zorunda olan Trabzonspor, maça çok iştahlı başladı.
Öyle ki, ilk yarı en az üç farklı skor üstünlüğüne erişmesi içten bile değildi!
Volkan Şen ve Adrian’ı ilk defa böyle mükemmel gördüm.
Olcan’ın müthiş katkısına atıfta bulan bu ikili, ileriki haftalarda ve dolayısla zorlu playoff karşılaşmalarında; Trabzonspor’a çok daha faydalı olacaklardır diye düşünüyorum!

Colman, Zokora ve Ernst gibi her iki takımın kilit oyuncularının sarı kart alması, aksiyon derecesi yüksek bu oyunu yavaşlatır diye düşünürken, oyun ikinci yarı daha da heyecan seviyesi yüksek bir hızla devam etti.

Beşiktaş’ın kaydettiği golün, iki defans elemanın arasından Tolga’nın koruduğu ağlara gitmesi şampiyonluğa oynayan bir takıma yakışmadı!
Trabzonspor’un bu yumuşak karnına Şenol Güneş’in futbolcular galibiyetin bayramını yaparken, bu geceden itibaren çare araması gerekir.
Çünkü rakip her an ikinci golü bulmuş olsaydı, bu akşam Trabzonspor çok ağır bir yara alabilirdi.

Colman’ın Burak’a attırdığı golü izlerken, Barcelona-Real Madrid karşılaşması izliyorum zannettim kendimi(!) birden.
Colman’ı bu akşam ayrı bir yere koyuyorum, hem attığı hem attırdığı hem de oyuna müthiş derinlik anlamında zenginlik ve içerik kattığı için.

Bu akşamı unutulmaz kılan bir diğer hususta elbette ki kadınlarımızdı.
Burak Yılmaz’ın gol sevincini bayan taraftarlarına taşıması harika bir görüntü armonisi sundu biz izleyenlere.
Futbolun paylaşımcı ve uzlaştırıcı yönünü kadınlarımızla harmanlamak gerçekten hoş enstantaneler oluşturmakta(!) biraz tezahüratlarda sesler tiz, fakat ince halde olsa da güzeldi doğrusu..

Sonuç itibariyle, her ne olursa olsun İstanbul’dan üç puanla dönen Trabzonspor gelecek haftalara daha güvenle bakacaktır.
Mağlup durumdan böyle bir deplasmanda galibiyeti kucaklamak az şey olmasa gerek!

Beşiktaş’a Avrupa sınavında başarılar diler, kaleci Cenk’i bu akşam ki formundan dolayı tebrik ederim.
Çünkü onun maharetli ellerine, Q7’nin ayaklarından daha çok ihtiyaç var gibime geldi!!!!
HASAN AKBAŞ
04/03/2012