Trabzonspor ilk yarıda zayıf rakibi karşısında etkili olan taraftı. Pareira'nın olmayışı yetersiz performanslar sergileyen Kamil sakatlıktan yeni çıkmış Novak ve stoperlerin yetersizliği bu maçta da görüldü. Kaleci Lukac'ın ilk yarıda gol olabilecek net 5 pozisyonu engelledi. İlk yarıda skor çok farklı olabilirdi.

 İkinci yarıda Yusuf'u kanada çeken Ünal Karaman Ekuban ve Rodallega'yı daha etkin kullanmayı planladı. Fakat bu sezon Alanya maçında yenilen ilk goldeki gibi korner atarken dönen ribaund topu alamayan Yusuf devamında Abdülkadir'in de topu kapamaması neticesinde kontra atak golle neticelendi. 

Gol sonrası Yusuf'u çıkarıp Olcay'ı oyuna alan Ünal Hoca Zargo'yu da zorunlu olarak değiştirmek zorunda kaldı. Oyun olarak kalan süre skorun çevrilebileceği şekilde seyrediyordu. Özellikle Trabzonspor'un sergilediği etkili ve istekli hücum futbolu meyvesini geç de olsa verdi. 

Geçen haftanın iyisi Nwakaeme ile gelen gol Abdülkadir'in penaltısıyla zafere dönüşüyordu. Kalan dakikalarda Bilal ve Regattin hamlesi Akhisar'a yetmedi. Aslında maç ilk yarıda bitmeliydi. Uğurcan'a da bir tebrik göndermek lazım. İlk yarıda 3 tane net kurtarışla galibiyeti taçlandırdı. 

Dipnot: Hakem gereğinden fazla faul vererek oyunun temposunu düşürdü. Bu maç İngiltere vb. üst düzey bir ligde oynansaydı bu kadar faul ve kart çıkmazdı.