Yıllardır heyecanlı ve tempolu geçmiştir Trabzonspor Beşiktaş maçları, ister Trabzon da olsun ister İstanbul da seyir zevki hep üst seviyede olmuştur. Yine müthiş bir maç daha izledik, Teknik adamların takdiklerinin sahada çarpışmasını izledik, oyuncuların bireysel performanslarının skor tabelasına etki ettiğini gördük, kaliteli oyun kaliteli oyuncular ile oynandığını bir kez daha gördük. Bu sezon lige renk ve heyecan veren iki takımı da gördük. İki takımı da tebrik ederek devam edelim. 

        Beşiktaş, mutlak galip gelmesi gereken bir maça baskılı başladı, Trabzonspor' u kendi yarı sahasına hapsetti erken golü bulup rahatlamak istedi ancak Trabzonspor savunması yerinde müdahaleler yaptı, yeri geldi takım savunması ön plana çıktı ama Trabzonspor o baskıyı kıramadı. Uğurcan Çakır ın kritik kurtarışları Beşiktaş'ın öne geçmesini engelledi. Bakasetas ın sakatlanıp oyundan çıkması Trabzonspor için oyun planını bozdu gibi görünse de Abdullah Avcı, Siopis hamlesiyle farklı oyun planı tasarladı ve bu plan işe yaradı. Beşiktaş orta sahası Nwakaeme ve Bakasetas'a adım attırmıyordu, Bakasetas ın oyundan çıkması işleri değiştirdi. Kaliteli oyun kaliteli oyuncular ile oynanır dedik ya, işte ilk yarının uzatma dakikalarında Hamsik çıktı ortaya akıl dolu bir pas ile Abdulkadir Ömür e yaptığı asist maçın ilk yarı sonucunu belirledi. 

İkinci yarı ipler Trabzonspor un elindeydi, Beşiktaş tüm enerjisini ilk yarı harcamış ve skorun getirdiği moral bozukluğu ile Trabzonspor un üzerine gelmeye çalışsa da Siopis, Hamşik ve Abdulkadir Ömür'ün performansları karşısında mücadele gücünü kaybettiler. Hamşik' in ara pasları izlenmeye değerdi, Trondsen kaçırdığı top dışında başarılı işler yaptı. Serkan Asan ve Cornelius' un oyuna girdikten sonraki katkısı skora yansıdı, bu gol deki aslan payında yine Hamşik' in imzası vardı. Ayağının ucuyla çıkardığı pas ve devamında gelen Nwakaeme ve Cornelius organizasyonu sonuç getirdi. Trabzonspor için yedek kulübesinde böyle kaliteli ayakların olması ve oyuna girince skora etki eden oyuncuların olması çok önemli. Şampiyonluk için yedek kulübedeki oyuncuların da üst düzey olmalı. 

Takımda özgüven ve inanmışlık üst düzeyde, Trabzonsporlu oyuncular bu mücadelenin sonunda kazanacaklarını biliyorlar gibiydiler. Kazanma alışkanlıkları devam ettiği için hep kazanmaya odaklanmışlar ve her maçı kazanmak için uzatmalara kadar azimle mücadele ediyorlar. Takımı ve oyuncuları bu alışkanlıklara alıştıran Abdullah hoca ve ekibini kutluyorum.