Bir devrin sonu; futbol anlamında dünyanın en iyisi Diago Armando Maradona  altmış yaşında hayata veda etti..

Dünyanın her beldesinde bir futbol idolü olarak kabul gören Maradona, futbolu kadar devrimci kişiliğiyle de adından söz ettiren farklı  bir insan figürüydü..

Lakin her fani gibi o da nihayetinde bir ölümlüydü..

Sözün bittiği yer...

Ne denir ki;

Toprağı bol olsun...

Yeni hocasıyla tipik bir Ankara ayazında ligin dibine demir atan Ankaragücü karşısında ikinci galibiyetini alan Trabzonspor üst sıralar için umutlanıp, yeniden tırmanışa geçti diyebiliriz..

Bu iki galibiyet bir “altı puan “ dan çok öte puanlar doğrusu..

Futbol olarak belki vasatı yakalayamadı bu akşam Trabzonspor, fakat bu geçiş dönemlerinde alınacak her puan ya da puanlar daha elzem hiç kuşku yok ki, ilerisinde gelinecek yerlere tutunmak için..

Önce Yemeyeceksin;

Abdullah Avcı ; göreve başlarken önce savunma içinde tadilat yapmanın mucibliğini anlatırken, gerek Erzurumspor gerek Ankaragücü maçlarında Trabzonspor’un kalesini gole kapaması gerçeği, yenmek için önce yemeyeceksin mantalitesini oyuncularına aşılaması doğru ve gerçekçi bir çalışma şekli olduğudur..

Yani hoca diyor ki, şu an Trabzonspor’un macera arama lüksü yoktur(!)..

Haftaya içerideki Sivasspor karşılaşması bu anlamda Trabzonspor’un yeni yol haritasındaki yerinin nereye doğru yöneleceğine de gerçekçi ve sağlıklı bir referans olacağını düşünüyorum..

Trabzonspor’un bu haftalarda futbol performansı belki temaşa anlamında    biraz sıkıcı gelebilir seyredenlerine, fakat daha zorlu rakiplerle karşılaşana kadar alınacak puanlar takıma psikolojik bir direnç ve moral katacaktır hiç kuşku yok ki..

Abdülkadir Parmak ve Lewis Baker ‘in uyumlu oyunları gelecek haftalarda daha da sonuç odaklı oyuna çok katkı yapacak gibi...

İngiliz Anahtarı Baker;

Laf Baker’ dan açılmışken, attığı muhteşem ötesi gol kelimen tam anlamıyla enfesti..

Tam bir  Premier ligvari bir gol idi..

Harikaydı gerçekten..

Bana göre vasat geçen bir maçı elindeki İngiliz anahtarıyla açıp gelecek haftalarda ‘ sıralamadaki yerim daha yukarılar ‘ diyen Trabzonspor, hanesine yazdırdığı “ üç puanın “ yanında izleyenlerinin yönünü de lige döndürdü gibi..

Günün sonunda; Galatasaray maçına kadar bu duble galibiyet serisi devam eder mi bilemem, lakin iki haftadır gol yemeden alınan iki galibiyetin daha anlamlaşması için kazanan, en azından yenilmeyen bir Trabzonspor’u izleyebilmek umudunu bize hissettiren hoca ve oyuncu kadrosundan bunu beklemek artık bir hayalcilik olmasın(!).

insan hayalleri için yaşar, lakin insanı alışkanlıkları yaşatır “

Hasan akbaş – şiir ağrısı kitabından,

Hasan Akbaş

Haberts.com