Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Balıkesir Baltok’u konuk eden Trabzonspor’dan ışık vermeyen bir futbol izledik. lig öncesi hazırlıkta sayılabilecek mücadele futbol adına beni tatmin etmedi.

Karşılaşmada gördük ki ön libero mevki bağıra bağıra kendini gösterdi. Ünal hocanın bu mevkide denediği Kamil Ahmet Çörekçi’nin açığı kapatacak futbolu yoktu fakat yetersizde değildi. En büyük problemi önde top çalma ve savunmaya yeterince katkı verememesiydi. Ayağına top yakışıyor fakat daha çok koşmalı. Bilhassa top ayağındayken öne doğru hızlı çıkışlar yapabilmeli.  

Abdulkadir Ömür’e her ne olduysa klasının ötesinde kaldı. Bir an evvel kendini toparlamalı. O klasa bu futbol yakışmıyor. Sanırım aklı Avrupa’dan gelen tekliflerde.

Yusuf’ta da düşüş var. O da sahada yoktu. Kendisine yakışmayan vuruşlar yaptı. Top çalmada kendini hiç yormadı. Umarım lige bu haliyle girmez.

John Perheria’da form düşüklüğü yaşayan futbolculardan biriydi. İyi niyetli oynuyor fakat gözle görülür düşüşü var. Kendisinden beklenen ortaları kesemedi. Rodeyega ile buluşturduğu her topu tehlikeli oluyor fakat bunu fazla yapamadı. Nihayetinde son ortası ona gelince Trabzonspor sahadan kıl payı galibiyetle ayrıldı.

Novak’ta bu kervana katılanlardan oldu. Trabzonspor’un silahlarından biriydi fakat sahada yoktu. Umursamaz ya da tatilden dönmüş gibi bir hali vardı. Soldan katkı veremedi.

İsmini belirttiğim bu futbolcular Trabzonspor’un can simitleridir. Şayet böyle oynamaya devam ederlerse Başakşehir maçı kötü sonuçlanabilir.

Ve iyiler..

Kuşkusuz maçın en iyi oyuncusu Ekuban idi. Sahanın her yerinde vardı. Ofansta, defansta adım basmadık yer bırakmadı. Birde çok güçlü. Marmara ekibi onu durdurabilmek için tekmeye başvurdu ve hakemde tek bir sarı kart çıkarmayıp sert tekmelere müsaade etti. Trabzonspor yönetimi Ekuban için mücadelenin hakemlerine dönük uyarıcı niteliğinde ön açıklama yapabilir. Ekuban tekme dışı durdurulabilecek bir oyuncu değil. Maazallah budamaya dönük kasıtlı tekmeler beraberinde sakatlığı da getirebilir.

Rodallega’da form grafiği yükselen isimlerden biri. Belki de en iyi sezonunu geçiriyor. Müthiş hırsını mücadele azmini de arttırıyor. Şayet istediği gibi ortalar almaya devam ederse çok can yakmaya da devam eder. Ekuban ile iyi anlaşıyor. Şayet form grafiği düşen oyuncularda katkı verirse Başakşehir maçı bu ikiliyle kazanılabilir.

DİP NOT 1: Bence Ünal hoca Olcay’ı affetmeyi düşünmeli. Zira ön libero sırıtıyor. Takım madem transfer yapamıyor, boşa para vermektense bu süre zarfında ondan yararlanabilir. Benden söylemesi.

DİP NOT 2: Oyuna en son giren Berkay Sefa Kara’nın üzerinde durulmalı. Trabzonspor’un alt yapısından gelen futbolcuların birçoğu kısa boylu; onunsa fiziği yerinde. Futbol sadece yerden değil, havadan da oynanılan bir oyun.  Berkay heyecanını yenip güç kazanırsa verim vermeye başlar. Benden söylemesi.