Apple’ın iPhone 14 Pro Max’ı ayrıntılı şeması ile gün yüzüne çıktı.

Apple'ın yeni nesil iPhone lansmanına daha birkaç ay var, ancak yaklaşan cihazlarla ilgili sızıntılar ve raporlar, şirketin bu yılki akıllı telefonlar için planladığı bazı büyük değişiklikleri ortaya koymaya devam ediyor.

iPhone 14 Pro Max'in ayrıntılı şeması ortaya çıktı. Telefonun ön panelindeki modül kesiminin 7,15 mm, delikli kesimin ise 5,59 mm olacağı iddia ediliyor.

Sızdırılan görüntüler ayrıca, ön kamerayı ve Face ID sensörlerini barındırmak için yaklaşan iPhone modellerinde çentik yerine hap şeklindeki oyuk ile delikli oyuk arasında bir boşluk olacağını gösteriyor.

14 Pro Max'in 1,95 mm ince çerçeveye sahip olacağı da iddia ediliyor ve bu da 13 Pro Max'te bulunan 2,42 mm çerçeveden önemli ölçüde daha ince. Bu, yaklaşmakta olan akıllı telefon için ekran-gövde oranında bir artışa yol açacaktır.

Apple iPhone 14 Pro Max 160,7 mm yüksekliğinde olacak ve cihazın genişliği yan düğmelerle birlikte 78,53 mm olacak. Arkadaki kamera çıkıntısı da dahil olmak üzere telefonun derinliği 12.16mm olacak.

Şirket, tüm iPhone’lardaki klasik 12 megapiksel sensör yerine 48 megapiksel birincil kamera sensörü kullanacağından, yaklaşmakta olan iPhone 14 serisi modellerindeki kamera çıkıntısının biraz daha kalın olduğu bildirildi.

iPhone 14 Pro Max'in selefi ile aynı 6.7 inç ekrana sahip olması beklenirken, Pro modelinin 6.1 inç ekrana sahip olması bekleniyor. Pro modellerinin Apple 16 Pro işlemci tarafından desteklendiği söyleniyor, Pro olmayan modellerin aksine, mevcut nesil A15 Bionic çipin yeniden adlandırılmış varyantı olduğu söylenen A16 işlemciyi çalıştıracak.

Editör: TE Bilişim