Halk arasında bilinen ıspanak suyu faydaları vereceğimiz tarifle birlikte hayatınızda mucize etkisi yaratabilir. Peki, Ispanak suyu zayıflatır mı?

ISPANAK SUYU FAYDALARI NELERDİR?

Ispanak faydaları ile ünlü şifa deposu bir sebzedir. Ispanağın faydaları saymakla bitmez. Tatlı, tuzlu pek çok tarifte kullanılan ıspanak demir minerali ile dolu bir besindir. Kışın bağışıklığı güçlendiren hasta olmayı engelleyen bu gıdanın suyu da tüketilebilir. Ispanak suyu faydaları arasında vücudu toksinlerden arındırması ilk sırada sayılabilir.

Ispanak suyu zayıflatır mı? Bağırsakları temizleyen ve alkali mineraller içeren ıspanak suyu, zayıflama sürecine de olumlu bir katkı sağlar. Bağışıklığı güçlendiren ıspanak faydaları arasında kanserle savaşması, A vitamini ve demir içermesi, enerji vermesi, cildi koruyup güzelleştirmesi de sayılabilir. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan ıspanak suyu, kabızlık ve ödemi giderir. Uzun süre tok tutarak dolaşımı hızlandırır. Vitamin ve minerallerle dolu bu besin, sağlıklı zayıflamaya yardımcıdır. İşte sağlık bombası ıspanak suyu tarifi!

Bir demet ıspanak iyice yıkanıp temizlenir. Yaprakları 5 dakika sirkeli suda bekletilir ve durulanır. Su dolu bir tencerede 10 dakika kaynatıldıktan sonra ılıtılır. Günde 2-3 bardak kadar tüketilebilir. 1 hafta düzenli kullanımdan sonra birkaç gün ara verilmelidir.

Editör: Didem Bektaş