Osmanlı Hanedanı'ndan bir Şehzade, düğününü Maslak Kasrı'nda yaptı.

Osmanlı Hanedanı'ndan gelen ve Şehzade unvanını taşıyan Yavuz Selim Osmanoğlu, dün akşam Maslak Kasrı'nda yapılan bir törenle dünya evine girdi. Gıda Mühendisi Damla Işık'la evlenen şehzadenin 34'üncü Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid Han'ın 5'inci kuşaktan torunu olduğu öğrenildi. Bu düğünle tam 9 yıl aradan sonra İstanbul'da tekrardan bir şehzade düğünü yapılmış oldu.

Maslak Kasrı'ndaki bu yer, Sultan II. Abdülhamid Han'ın sekiz yıl ikamet ettiği konut olarak biliniyor. Düğünde mehter takımı marşlar çaldı, tasavvuf musikisinden eserler sunuldu. Gelin ve damadın şahitliklerini eski İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmud Efendi'nin bacanağı Muhammed Keskin Hocaefendi, eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ve Victor Orbis Ajans Kurucusu - Başkanı Cemil Cengiz yaptı. Gelinliğin tasarımı ise Bursalı ünlü modacı Mediha Cambaz'a emanet edildi.

Osmanlı Hanedanından uzun bir süre sonra ilk defa yeniden bir şehzade düğünü yapıldı. Son şehzade düğünü 22 Nisan 2012'de Çırağan'da yapılmıştı.

Aile, düğünün yapıldığı bu mekanın onlar için önemini duygu dolu sözlerle anlattı.

Damat Yavuz Selim Osmanoğlu, 1990 İstanbul doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü mezunu.

Editör: TE Bilişim