Gaziosmanpaşa Belediyesi engelli memur adaylarının Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (EKPSS)’nda başarılı olması amacıyla kurs desteği sağlıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, farkındalık oluşturarak engelli vatandaşların her anlamda yanında olmaya devam ediyor. Engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak ve engelleri ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışan belediye, dezavantajlı vatandaşlara yönelik desteklerine bir yenisini daha ekleyerek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlanmak isteyen engelli bireylere EKPSS kurs desteği sağladı.

Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen EKPSS hazırlık kursu, zengin bir müfredata sahip. Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Genel Kültür derslerini kapsayan kursta, adaylara haftada 5 gün, günde 3 saat olmak üzere toplam da 15 saat eğitim veriliyor.

Alanında uzman eğitmenlerce verilen EKPSS alan eğitimleri, işitme engelli, görme engelli, zihinsel engelli ve karma engelli gruplarından oluşturulmuş özel sınıflarda gerçekleştiriliyor.Engel grubuna göre verilen dersler, eğitimin içeriğine uygun olarak özel eğitim müfredatı, araç ve gereçle destekleniyor.

Öğrenciler, 6-21 Şubat tarihleri arasında başvuruların yapılacağı EKPSS için eğitmenler yardımıyla başvurularını yapmaya başladı. 22 Nisan 2018’de yapılacak sınava hazırlanan 60 engelli memur adayının eğitim aldığı kurs, 2 ay boyunca devam edecek.
Kaynak: iha