Gaziosmanpaşa Belediyesi, "Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları" konulu bir seminer düzenledi. Yazar İlknur Bektaş’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Kurtuluş Savaşı yıllarında cepheden cepheye koşan, askerlere yemek pişiren, mühimmat taşıyan ve gerektiğinde yaraları saran cesur kadınlar ele alındı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları Semineri düzenlendi. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, Milli Mücadelenin kadın kahramanları, o dönemin fotoğraflarıyla anlatıldı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanması ile başlayan ve Millî Mücadele ile üzerinde oynanan oyunlara son veren bir milletin kurtuluş azminin, kararlılığının ve direncinin anlatıldığı seminerde, çoğunun isimlerini bilmediğimiz ancak Millî Mücadele döneminde gösterdikleri cesaret sayesinde öne çıkmış kadınlarımızın hikayeleri ele alındı.

Yazar İlknur Bektaş’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Kurtuluş Savaşı’nda gerek ön safhada mücadele eden gerekse mühimmat taşıyarak destek olan Kara Fatma, Şerife Bacı, Nene Hatun ve daha nice kahraman kadınların hayatından kesitler sunuldu.

Milli Mücadele yıllarının ne kadar zorlu şartlarda sürdüğünü detaylarıyla anlatan Bektaş, "Osmanlı’nın namuslu, imanlı, yüreği vatan, millet aşkıyla yanan kadın ve genç kızları cephede mücadele etti. Bizler bu coğrafyanın çocuklarıyız. Eğer bu kadar insan şehit olduysa vatanı korumak için. Hala neyi bekliyoruz? Artık erkek-kadın yok, artık İstiklal var" dedi.
Kaynak: iha