Yeni yılda asgari ücret tutarı, yeni yılla beraber ne kadar olacağını vatandaşlar tarafından fazlasıyla merak ediliyor. 2023 yılının uygulanacak olan yeni asgari ücret tutarı için hesaplamalar yapılıyor. İşte hesaplarından sonucunda ortaya çıkan asgari maaş tutarı!..

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi teklifi yasalaşması için TBMM  komisyonuna bir teklif gönderildi. Bu tekliflelerin tamamen işverenler için olduğu gözlendi. İşverenlere verilen sigorta prim desteği büyük orandan artırıldı. Yeni destekle beraber destekleme %58 civarlarına çıktı. Böylece 2023 yılı asgari ücret tahmini tutarı 8690 TL olacağı konuşuluyor.

Asgari ücretle ilgili hazırlanan yasa teklifi son olarak Cumhurbaşkanının onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı onayından sonra yasallaşan asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Yapılan bu açıklamada Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içindeyiz” demesi tüm çalışanları heyecanlandırmaya yetti." dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise yeni yıldaki asgari maaş tutarı ile ilgili açıklama yaptı. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada ise: “Asgari ücrete Aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

YENİ ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ 8690 TL

Asgari ücret ile ilgili hesaplamalarda son dakika gelişmesi olarak dün, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Merkez Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin sunumu yapıldı. Hazırlanan bütçe teklifinden çıkacak kararda asgari ücretin belirlenmesinde en önemli etken olacak. Hazırlanan bütçe teklifinde en dikkat çeken detay ise şüphesiz işveren sigorta prim desteği oldu. Şuanda 5500 TL olan asgari ücret eğer zam gelirse 8690 TL tutarında olacağı tahmin ediliyor.