İzmir Ekonomi Üniversitesi, Tüsiad Bu Gençlikte İş Var Yarışmasında 4. kez üst üste girişimcilik bayrağını dalgalandıracak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitimdeki öncülüğünü öğrencilerinin girişimciliğiyle yansıtıyor. 10 bini aşkın öğrencisine Türk yükseköğretiminde uluslararası eğitim sistemini sunan İEÜ, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) düzenlediği “Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında en fazla girişimci projeyle girişimcilik bayrağını 4. kez üst üste almaya hak kazandı.

İzmir Ekonomili öğrencilerin 2013, 2015 ve 2017 yıllarında kazandıkları girişimcilik bayrağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Balçova Kampüsünde dalgalanırken, 4. bayrak da üniversitede yerini alacak.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, “Çocuklarımla gurur duyuyorum. Üniversitemizin eğitime başladığı 2001 yılından bu yana öğrencilerimize girişimci olun dedim. TÜSİAD Girişimcilik Bayrağını 4. kez üniversitemize getirdiler. Bu yarışmada da emeklerimizi boşa çıkarmadılar” dedi.

Yarışmada bu yıl ön elemeyi geçerek eğitim kampına seçilen 37 proje arasında en fazla projeyle yer aldıklarını da anımsatan Başkan Demirtaş, İzmir Ekonomili öğrencilerin 5 projesini iş dünyasının önde gelen isimleriyle hayata geçirme imkanı bulduğunu söyledi. Başkan Demirtaş, yarışmada 74 ilden, 161 üniversite arasında 457 İzmir Ekonomili öğrencinin projesiyle girişimcilik bayrağını kazandıklarını ifade etti.

“Girişimcilik motivasyonumuz sonucudur”

Başkan Demirtaş, “Girişimcilik, azmin, kararlılığın, motivasyonun sonucudur. Öğrencilerimiz, üniversitemizde girişimciliğin havasını teneffüs ediyor, projeler geliştiriyor. Öğrencilerimizin eğitimleri boyunca hayal kurmasını, bu hayallerin peşinden gitmesini ve kendi işlerini kurmalarını istedim. 17. yılımızda eğitimimizle, girişimci gençlerimizle büyük yol aldık. Başarıdan başarıya koşuyorlar, hayallerinden vazgeçmiyorlar. Onlara ve hocalarımıza bana bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Öğrencilerime inancım sonsuz”

Başkan Demirtaş, üniversitenin bugün 15 bin mezuna ulaştığını, İzmir Ekonomi’nin öğrencilerin aldıkları ödüllerle geleceğin üniversitesi olduğunun kanıtlandığını vurgulayarak, “Onlara inancım sonsuz. Takip ettiğim kadarıyla üniversitemizin kuruluşunda koyduğumuz vizyon doğrultusunda öğrencilerimiz ya kendi işini kuruyor ya da aile şirketini geliştiriyor. Onlar, İzmir ve ülke iş dünyasına projeleriyle yeni bir soluk getirecek. Öğrencilerimize her zaman ‘3 ya da 5 yıl bir yerde çalışabilirsiniz ama sonra kendi işinizi kuracaksınız, girişimci olacaksınız’ diyorum. Bu yarışmada da, girişimci yapılarını bir kez daha kanıtladılar” dedi.
Kaynak: iha