İzmir’in Menderes ilçesinde, yapımı tamamlanan Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya Parkı’nın açılışı, şehidin oğlu Abdülhamid Buğra Han Sakarya’nın sünnet töreniyle birlikte gerçekleşti.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, teröristlerin açtığı ateşle vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen emniyet amiri Doğan Sakarya’nın adı Menderes Belediyesi tarafından yaptırılan parka verildi. Şehidin ailesinin yaşadığı evin karşısında yapımı tamamlanan parkın açılışı, şehidin oğlu Abdülhamit Buğra Han Sakarya’nın sünnet töreniyle birlikte gerçekleşti. Etkinliğe, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kentte görev yapan polis özel harekat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde şehidin oğlu için düzenlenen konvoya 500 araç katıldı. Konvoyun ardından düzenlenen kortejde ise mehter takımıyla birlikte yüzlerce vatandaş şehidin adının verildiği parka kadar yürüdü.

Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes’te şehitlerin adını sonsuza kadar yaşattıklarını belirterek, "İlçemizde göreve geldiğimizde bu vatan uğruna canını hiçe saymış hiçbir kahramanımızın adını taşıyan proje yoktu. Bizim dönemimizle birlikte şehitlerimizin adını sonsuza kadar yaşatıyoruz. Şehit Ayhan Elmacı Meydanı, Şehit Ömer Halisdemir Parkı, Şehit Gökhan Bayraktar Parkı’nı ilçemize kazandırdık. Şimdide Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya Parkımızı ilçemize kazandırıyoruz. Şehitlerimizin anısını sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

Şehit ailelerine sahip çıktıklarını da kaydeden Başkan Soylu, "Şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir. Onların emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Şehidimiz Doğan Sakarya’nın evladı Abdülhamid Buğra Han da bizim evladımız. Babasının en büyük hayali olan sünnet törenini babasının ismini taşıyan parkımızda yaparak şehidimizin hayalini gerçeğe dönüştürdük. Bugün bizlerle olan herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Menderes Kaymakamı Bahri Tirkayi ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da, Menderes Belediyesi’ne yapılan hizmetler için teşekkür etti. Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından parkın açılışı gerçekleşti.
Kaynak: iha