MHP İzmir İl Başkanlığı’nın talimatıyla başlatılan ve mahalle temsilcileriyle buluşularak görüş alışverişlerinin yapıldığı ‘Dokuz Semtte Dokuz Işık Bölge İstişare Toplantıları’ başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı talimatıyla Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Dokuz Semtte Dokuz Işık Bölge İstişare Toplantıları’nın ilki Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu’nun Zeytinlik semtindeki merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen ile kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

“Projelerini de emellerini de tarihe gömeceğiz”

Zeytin Dalı Harekatı’nda kahramanca mücadele eden askerlerin Türk milletin manevi gücünü arkalarında hissettiklerine işaret eden Oktay Vural, “Birlik ve bütünlüğe çok ihtiyacımız olan bir zaman içerisindeyiz. Hepimiz hep birlikte, bu devletimizin ve milletimizin bekasına kast edenlerin projelerini de emellerini de hepsini de tarihe gömeceğiz. Bundan önce de gömdük. Bundan öncede yaptılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele öncesinde önümüze Sevr’i getirenlere karşı, yine bu aziz milletimiz kendi iradesiyle bu oyunları bozdu, tuzakları krıdı. Bundan sonra da Türk milleti ayaktadır. Bu coğrafyada Türk milletini hedef alan hiçbir proje başarılı olamayacaktır” dedi.

“Ordumuzun vatanı korumaktan başka gayesi yoktur”

Türk ordusunun hiçbir zaman etnik bir yapı ya da mezhebe asla karşı olmadığını ve olamayacağını vurgulayan Vural, “Aziz ordumuzun hedefi hiçbir zaman masum insanlar olmamıştır. Zalimle mazlumu ayırt eden, hiçbir etnik yapıya karşı durmayan ordumuzun, vatanımıza kast edenlere karşı vatanını, milletini korumaktan başka gayesi yoktur” ifadelerini kullandı.

İstişare toplantıları devam edecek

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da toplam 9 semtte Bölge İstişare Toplantıları başlığı altında mahalle temsilcileriyle buluşmaya devam edeceklerini belirtirken, Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen ise Zeytin Dalı Harekatı’na atfen toplantıları Zeytinlik’ten başlattıklarına dikkat çekti.
Kaynak: iha