Basel karşısına beklenenden farklı Sturrıdge ve Campi ile çıkan Trabzonspor takım oyununda başarılı olan Basel'e oyun oynatmama ve topu kendi ayaklarında tutmak için çaba gösterdi. Duran top tan gole engel olamayan Trabzonspor Obi Mikel in orta sahadaki oyun kurgusu ile oyunda üstünlük sağladı, ikili mücadelelerde daha ayakta kalan takım yine Trabzonspor du, Abdulkadir Parmak ın attığı gol gecenin hatta turnuvanın en güzel golüydü. Nwakaeme ve Sosa nın sahada olmayışı sahadaki oyunu etkiledi, sol kanatta Nwakaeme ye ihtiyaç olduğu çok açık görüldü, bunu Ünal hoca da farketti Nwakaeme ve Sosa yı sahaya sürdü, oyunun seyri hemen değişti, sol kanat artık daha güvenli ve aktif hale geldi, Sosa nın ve Obi Mikel in varlığı Basel savunmasında sıkıntılara yol açtı akabinde Nwakaeme nin asistinde Sosa galibiyet golünü attı ancak savunmada yapılan hata beraberlik golüne neden oldu. 6 maçtır savunmadaki çok basit hatalar nedeniyle sahada verilen emeğin ve oyunun skor olarak karşılığını alamayan bir Trabzonspor izledik. 

Ünal hoca nın Sturrıdge Kamil Ahmet değişikliği eleştirilebilir, karşılaşmaya Nwakaeme ve Sosa sız neden başlanmadığı da eleştirilebilir (Hocanın tasarrufudur) ancak yokluklardan sakatlıklardan bu oyuncularla Basel karşısında bu oyunu oynatan oynattıran Ünal hoca ya da saygı duyun lütfen. Onazi, Ekuban, Yusuf ve Abdulkadir Ömür de kadroya katılınca o zaman kılıçlarınızı çıkarırsınız. 

Karşılaşmada Abdulkadir Parmak ın nefis golü, Nwakaeme ve Sosa nın oyun kurusundan çok söz edilse de maçın adamı Obi Mikel di,  girdiği on iki  ikili mücadelenin sadece ikisini kaybetmiş Obi Mikel, ligde de adından sıkça söz ettirecek. Bekleyin Sturrıdge de geliyor.