Günümüzde yoğun saç dökülmesi yaşayan birçok kişi saç ekimi işlemine başvurmaktadır. Saç dökülmesi stres, beslenme ve genetik faktörler ile doğrudan ilişkilidir. Çoğunlukla erkekler saç ekimi yaptırsa da nadir olarak kadınlar da saç ektirmektedir. Bunun nedeni genel olarak erkeklerin saçlarının kadınlara oranla daha fazla dökülmesidir. Kadınların saç ektirme oranı erkeklere göre oldukça düşük olduğundan, saç ekimi yapılmadan önce saç dökülmesinin nedenleri detaylı bir şekilde araştırılmalıdır. Bu sayede daha etkili ve sağlıklı bir tedavi süreci geçirilmiş olur.

FUE Tekniği

FUE tekniği kadınlarda saç ekimi işlemi için yaygın olarak tercih edilen bir yöntemdir. Bu teknikte saçlar ense bölgesinden alınır ve işlem yapılacak alana ekilir. Böylelikle işlem sonucunda daha doğal ve güzel bir görünüm elde edilir. Bu işlem ortalama 7 saat sürmektedir ve genellikle tek seansta biter. FUE tekniğinde ilk 3 saatte ekilecek saç kökleri donör bölgeden alınır. Sonrasındaki 1 saat boyunca ekim işlemi için kanallar açılır ve son 3 saatte de saç kökleri açılan kanallara transfer edilir.

Tıraşsız Saç Ekimi

Estetik olarak daha hoş bir görüntü elde etmek için tıraşsız saç ekimi yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Tıraşsız saç ekiminde, diğer saç ekimi tekniklerinin aksine ekim yapılacak bölge tıraş edilmez. Daha güzel bir görüntü elde etmek adına kadınlarda sıkça tercih edilen bir yöntem olmakla beraber tıraşsız saç ekiminin bir dezavantajı vardır; saçlar tıraş edilmediği için ekim yapılırken diğer saç kökleri zarar görebilmektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından önerilen, tıraşlı saç ekimidir.

Kadınlarda Saç Ekimi Sonrası Bakım

Saç ekiminden sonraki bakım süreci, işlemden maksimum verimi almak adına çok önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmek, ekilen saç köklerinin tutunması ve hızlı bir şekilde büyümesi için çok önemlidir. Protein bakımından zengin besinler tüketmek faydalı olacaktır. Özellikle ilk hafta baş bölgesinde ağrı görülmesi oldukça normal bir durumdur. Baş bölgesine karşı hassas davranmak ve olası darbelerden başı korumak gerekir. Bu sebeple uyurken de baş bölgesinin yastıkla teması en aza indirilmelidir. Dik bir şekilde ve sırt üstü yatmak gerekir. Ayrıca ekim sonrası saçlara uygulanan bakım da büyük önem taşımaktadır. Doğru bir bakım rutini oluşturmak ve saç ekimi sonrası için uygun şampuan ve bakım ürünlerini tercih etmek gerekir. Bioxcin Forte Şampuan, saç dökülmesini önlemeyi destekler ve tüm saç tipleri için uygundur. Biocomplex B11 bitkisel ekstresi ile saç dökülmesini engellemeye yardımcı olan Bioxcin Forte Şampuan, saç ekimi sonrası kullanım için son derece uygundur.

Editör: TE Bilişim