Hafta içerisinde Muharrem Usta' nın futbolcuların maaşlarında indirime gitmelerini istemesi ve bunun kabul edilmesi kulüp içerisinde olumlu bir hava estiğini gösterir nitelikteydi. Yine Sadri Şener'in Trabzonspor başkanını makamında ziyaret etmesi camiada birlik ve beraberliğin oluşması açısından olumluydu.

Maça ilgi az da olsa seyirci sayısı sezon başından beri gösterilen ilginin üzerinde gerçekleşti.  Antalyaspor 3-5-2 düzeninde deplasmanda olmasına rağmen çift forvetle sahadaydı. Teknik direktör futbolcu Eto'o Trabzonspor deplasmanında gol atması halinde 9 maç üst üste gol atarak rekor kıracaktı. Lakin Trabzonspor'un Sadi hocayla iç sahada yakaladığı galibiyet serisini durdurabilmesi için 2 gol ve üzeri bir performans göstermesi gerekirdi. Tribünlerdeki 6.000 civarındaki seyirci desteğini arkasına alan Trabzonspor ilk dakikalardan itibaren hızlı ver seri paslarla rakibini baskı altına alıyordu. İlk 10 dakikada iki tane net pozisyon yakalayan Trabzonspor hak ettiği golü Erkan'ın güzel ortasında Cardozo'nun alışageldiğimiz basketbol tabiriyle smaç gibi kafasıyla yakalıyordu.

Golü bulduktan sonra Trabzonspor anlamsız şekilde rakibin baskısına maruz kalıyor, topla oynama üstünlüğünü ve oyunun kontrolünü rakibe kaptırıyordu. Antalyaspor ataklarında Onur Kıvrak eski günlerini anımsatırcasına kurtarışlar yaparak yüreklerimize su serpiyordu. Orta sahada sakatlıktan döndükten sonra performansını son maçlarda giderek arttıran Aytaç Trabzonspor adına yeni bir transfer etkisi yapmış belli ki. Öyle ki M'bia ile iyi bir ikili olacağa benziyorlar.

İkinci yarıda Trabzonspor Mehmet Ekici'nin akıl dolu pasında tabi ki Antalyaspor'un da savunma zaafı sayesinde Cardozo'nun klas top kontrolü ve vuruşunda topun üst direğe vurup sonrada tartışmalı şekilde gol çizgisini geçip geçmediği tartışmaları içerisinde bir golden oluyordu. Mehmet Ekici oyuna ağırlığını koyunca Trabzonspor hızlı ve tek pas oyunuyla etkili oldu. İnter fatihi Celutska'nın Okay'ı düşürmesi sonucu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalması Trabzonspor'u daha da rahatlattı. Oyunu zaman zaman hızlandıran ve kontrolünde tutan Trabzonspor Diego'nun eliyle kestiği net penaltı sayesinde farkı ikiye çıkartıyordu. Oyuna sonradan giren Marin istekliydi. Boş alanda bulunca daha da rahat bir futbol ortaya koydu. Sadi hocanın Marin'i oyuna alması doğru ve yerinde bir karardı. Maçın finali günün iyilerinden M'bia'nın şık golüyle geldi. Öyle ki Marin'in pasında topu çekip yaptığı vuruş kalitesini ve klasını gösterdi. Maçın geneline baktığımızdaysa zaman zaman Özer, Erkan, Cavanda ve Yusuf'un da katkılarıyla Trabzonspor sezonun en rahat maçını oynuyor ve farklı bir galibiyet alıyordu. 

Maçın adamı:Mehmet Ekici
Maçın en güzel hareketi: Aytaç'ın basketbol tabiriyle rakibini reverse yaparak çalımlaması