Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği programda evliliklerinde 50 yıl ve üzerinde olan çiftleri bir araya getirdi.

Çamlıca Sosyal Tesislerin’de gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile eşi Derya Erkoç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairsi Başkanı Ayşe Taşkıran, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu ile evliliklerinde yarım asrı geride bırakan 50 çift katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, “Aile kurumu çok önemli. Güçlü aileler güçlü milletleri inşa eder. Bugünkü medeniyetimizin temelinde Aziz Milletimizin bugün var oluşunda aile kurumumuzun güçlü oluşu bir etkendir. Bizim milletimiz için aile kurumu çok önemli. Bunu nereden biliyoruz. Çünkü siz değerli anneler babalar, hem büyük kaygılarından bir tanesi, evlenecek yaşa gelen evlatlarının evlilik hazırlıkları. Yani onların mürüvvetini görme, onların mutluluğunu görme bizim toplumumuzun en önemli görevlerinden birisi. Allah’ım sizlerin sağlık sıhhat ve muhabbetlerinizi artırsın. Topluma sinerji veren birer örnek ailesiniz. Biz belediye olarak Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüz kurduk. Burada görevli kardeşlerimiz ailelerimizin daha mutlu, daha huzurlu yaşamalarını sağlamak. Belediye olarak aile kurumuna çok önem veriyoruz. Çünkü toplumun temelini, çekirdeğini oluşturan ailedir. Aile kurumunda bir sıkıntı çıktığında bu topluma sirayet etmekte. Aile kurumundaki huzur ve sevgi de topluma sirayet etmekte. Bundan dolayı aile kurumuna çok büyük önem veriyoruz" dedi.

Başkan Erkoç daha sonra eşi Derya Erkoç’la birlikte masaları tek tek gezerek çiftlerle sohbet etti. Başkan Erkoç programda çiftlere kırmız gül ile çeşitli hediyeler takdim ederek mutluluklar diledi.
Kaynak: iha