Vatandaşın uzun zamandır merak ettiği yaz saati uygulaması ne olacak? Kalıcı yaz saati uygulaması değişecek mi? İşte son dakika gelişmesi...

Türkiye'de 2016 yılında yaz-kış saati uygulaması rafa kaldırıldı. O tarihten beri kalıcı yaz saati uygulamasındayız. Yasal düzenlemeyle kalıcı bir hale getirilen yaz saati uygulaması, özellikle sabah erken saatlerde yola düşenlerin kabusu olmuştu. Hem vatandaşlar hem de siyasiler tarafından tartışılmaya devam eden kalıcı yaz saati uygulaması tartışması ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son dakika açıklamasında bulundu. CHP milletvekili Burak Erbay'ın soru önergesine yanıt veren Bakan neler söyledi?

2016’da yasal düzenlemeyle temelli hayata geçirilen kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili olarak Bakan Dönmez şunları ifade etti:

"Uygulamanın başlamasından beri elde edilen tasarruf yaklaşık 6.82 milyar kWh oldu. Bu tasarrufun parasal karşılığı tek zamanlı tarifeye göre 3.97 milyar TL olurken, üç zamanlı tarifeye göre 5.94 milyar TL'dir. AB komisyonu üye ülkeleri, 28 Mart 2021 tarihinden itibaren tek saat uygulamasına geçilmesi kararını iletmiştir. Üye devletler bu yönde kararlarını kendileri alır. Bu gelişmeler sonucunda, mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde bakanlığımızın bir çalışması yoktur."