Trabzonspor'un maça stoper ikilisini değiştirerek başlamasına anlam veremedim. Ünal Karaman'ın artık stoper ikilisinde karar vermesi ve farklı ikili ile çıkmayı bırakması gerek. Maça Kamil yerine Sturridge ile de başlanabilirdi kanaatindeyim. Sezon başında solbek ve sağbeke alternatif transfer yapmayan yönetim bugün alternatifsiz Novak'da sakatlanınca dar kadrolu Trabzonspor'u daha da zor duruma soktu. Umarız Novak'ın sakatlığı ciddi olmaz. 

Maç yoğun yağış altında oynandı. Top yapmanın zor olduğu, topun zemine saplandığı teknik yerine hızlı ve uzun top oyununun işe yarayacağı bir futbol akşamıydı. Rize ilk yarıyı önde kapatsa da Nwakaeme ile iki kere gole yaklaşan oyunu forse eden taraf Trabzonspor oldu.

İkinci devrede Rizespor hızlı çıktığı ataklarda net gol pozisyonları yakaladı. Uğurcan yaptığı kritik kurtarışlarla takımını oyunda tutan adam oldu. Ünal Karaman Sturridge'i oyuna aldıktan sonra Trabzonspor etkili olmaya başladı. Nitekim Sturridge'in güzel ortasında Sörlöth güzel bir kafa vuruşuyla beraberliği sağlıyordu. Sturridge oyuna girdikten sonra hücumda daha fazla rahatlayan Sörlöth Ekuban varken de bu şekilde daha başarılı oluyordu. Golü attıktan sonra oyunun kontrolü tamamen Trabzonspor'a geçti. Ortasahada kötü zemine rağmen etkili ataklar yapmaya çalışan takım Trabzonspor'du.

Geriye düştüğü maçta üstelik kötü zeminde Uğurcan'ın uzun topunda günün adamı Sörloth'un asistinde net bir vuruşla golü atan Nwakaeme kötü oynadığı maçta Trabzonspor'u öne geçirirken Trabzonspor son dakikada önemli bir üç puan kazanıyordu. Futbolda güzel bir deyim vardır. Atanla tutanın iyi olacak.

Not: Hakem kötü bir yönetim gösterdi. Trabzonspor'un birçok atağında faül olan pozisyonlarını görmezden geldi. Rizespor'un Hüseyin'in dengesiz müdahelesindeki net bir penaltısını görmedi.
Maçın Adamı: Sörloth