Trabzonspor Sivasspor maçında yapılan basit defans hataları neticesinde yenilmiş ve Beşiktaş maçına yaraları sarma maçı olarak çıkıyordu. Ünal Karaman Kamil'i öne çekerek Trabzonspor'un zayıf kaldığı sağ kanadını iki bekle kapatma planı içerisindeydi. İlk yarıda kora kor bir mücadele izledik. Son yıllarda hep gollü geçen Beşiktaş maçlarından biri olur mu derken duran topta Sosa'nın kaleye gönderdiği top kaleciyi yanıltınca öne geçen taraf Trabzonspor oldu. İlk yarıda hakem gereksiz ve yanlış kartlar gösterdi. 

Trabzonspor kaleyi bulan şut sayısının az olduğu maçta Sosa ile yine Beşiktaş defansından seken sert şutla ikinci golü buldu. Kalan dakikalarda Beşiktaş skoru değiştirebilmek ve ilk yarıyı ümitli kapatabilmek için uğraşsa da sonuca ulaşamadı.

İkinci yarıda Boyd'u çıkarıp  Diaby'i oyuna alan Beşiktaş ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde Trabzonspor'a topu vermediği gibi kalesinde kontra atak tehlikesi de yaşamadı. Dakikalar 64'ü gösterdiğindeyse Nwakaeme'nin ortasında Sörloth'un golü gelince Trabzonspor iyice rahatladı. Pozisyon ofsayt olmadığı halde yan hakemin hatalı bayrağı "Var" olmasa Trabzonspor'u bir golden edebilirdi. Golü yedikten sonra Güven'i de oyuna alan Beşiktaş net pozisyonlar elde etti. Trabzonspor'un sağ kanadından etkili ataklar geliştiren Beşiktaş golü Güven ile bularak farkı bire indirdi.  

Yorulan Kamil'in yerine skoru koruyabilmek ve oyunu tutmak için oyuna Doğan'ı alan Ünal Karaman Beşiktaş'ın baskısını kıramadı. İyice geri yaslanan Trabzonspor baskı yediği anlarda kontra ataklarla iyi pozisyonlarda buldu. Nwakaeme'nin tek başına taşıdığı topta gelen kontraatak golü Trabzonspor'u rahatlattı. Kalan dakikalarda önce  Advidaj sonra Sturridge'i oyuna alan Trabzonspor iki oyuncuyla da kontraataktan net fırsatlar oluşturdu. Bunda Beşiktaş'ın oyun disiplininden kopmasının da etkisi büyüktü. 

Trabzonspor günün sonunda kaptanı Sosa'nın ve arkadaşlarının    iyi oyunu sayesinde önemli bir rakibi net bir skorla mağlup etti. Trabzonspor önde skor ürettiği sürece her takımı yenebilir. Fakat savunmada gol yeme problemi ne yazık ki hala devam etmekte. İç sahada Beşiktaş gibi önemli rakiplere karşı kazanılacak galibiyetler Trabzonspor için oldukça önemli.