Ligin boyu kısaldıkça, Trabzonspor için sanki yollar daha bir uzuyor gibi..

Şampiyonluk yolunda

“ ŞAMPİ “ durumunda, şampiyonluğa sadece kıl payı dokunmaya ramak varken, yine kalan haftalar için matematiksel hesaplara bıraktı işi...

Yani...

O sene bu senenin, O beklenen haftasına bir an önce ulaşmak için iş biraz gerilim filmlerindeki o beklenen  final hallerini almaya başladı..

Son üç haftada kayıp ‘yedi puan ‘ işi biraz daha heyecanlı  bir bekleyişe itti..

Bir gün tehirli zorlu Antep deplasmanından araya sıkıştırılacak bir “ üç puan “ kaymaklı kadayıf tadı verecekti damaklara, lakin olmadı..

Özellikle Siopis’in yokluğu, ağır zeminde Trabzonspor’un orta sahasının direncini eksi yönde bayağı etkiledi..

Marek, beklediğimden iyi mücadele etti..

Ve Trabzonspor için ne kadar elzem bir futbol aklı olduğunu bu akşam bir kere daha gösterdi izleyenlere..

Bir başka sevindirici gelişme tabikide Hugo’nun görevinin başına sanki hep ordaymış gibi ( dönmesi ) mesaisinde olmasıydı..

Allah nazarlardan saklasın, harika mücadele etti...

Kart cezalılarının yokluğunda, ilk yarı kontrollü bir oyunu tercih eden Abdullah hoca, ikinci yarı, galibiyeti ister bir görüntü verdirdi takımına aslında..

Lakin, karşılaşma boyunca rakibin kaptanı kaleci Günay adeta bordo mavi tüm ataklara karşı bent oldu..

Hoş, Erol Bulut’un takımın bu seneki en belirgin özelliği, evinde kilit oyunu tercih etmesi ve kolay kolay rakibe teslim olmamasıydı.

Evet, özellikle ikinci yarı Trabzonspor yine denedi, istedi,lakin beraberlikle yetindi..

Erol – Abdullah hocanın taktik disiplinden asla ödün vermemeleride, skorun bu şekilde sonuçlanmasına vesile oldu diyebiliriz..

Ve tabi ki, her iki kaleci kaptanlar gerek Uğurcan ve gerek Günay’ın bu akşamki üstün kalecilik hasletlerininde maksimum seviyede seyretmesi de, bu mücadele gücü yüksek maçta, olumsuz zemine rağmen bol gollük pozisyonlara adeta birbirlerine nazar edercesine dur demelerinide yadsımamak gerekir diye düşünüyorum..

Son tahlilde, yanılmıyorsam en son Göztepe karşısında net bir skor galibiyeti alan Trabzonspor’un mutlaka bu beraberlik sendromlarından ivedilikle sıyrılıp, galibiyet iklimlerine rücû etmesi gerekir..

Kaldı ki taraftar ‘ bayram içinde ikinci bir bayramı bütün matematik hesaplarından arınmış olarak “ kutlamak istiyor(!)

Hasan Akbaş

Haberts.com