Hayatımda ilk defa tribün grupları ile deplasmana gittim, gördüklerimi zor olsa da kaleme almak istedim.

Bu yazım şiddet, hakaret ve küfür içeriyor. 18 yaşından küçüklerin okuması yasaktır!

Saat 16:00 gibi Trabzon’dan Ordu’ya doğru yola çıktık. Saat 18:40 gibi Ordu il sınırına girdik. 20:00’da başlayacak olan maça yetişeceğiz diye sevinirken, yolu çeviren polis ordusu bizi durdurarak Ordu’nun girişinde bulunan İl Özel İdaresi’ne aldı. Sağıma bakıyorum polis soluma bakıyorum polis! Oldukça kalabalık gittiğimiz deplasmanda adam başına 2 polis düşmesi… Ordu ile kardeşliğini öldüğünü bana gösterdi.

Neyse dedim madem kardeşlik ölmüş bu kadar memura görev düşmüş, bizde tribünde gereken cevabı veririz diye düşünüyordum. Ama uzun bir beklemenin ardından “Misafir Takım Girişi” kısmına ulaştık. Saatler 19:45’i gösteriyordu. Maçın başlamasına 15 Dakika kalmıştı. Hesapta misafirdik… Yüzlerce “Misafir” turnike sorunu nedeniyle kapıda kaldı. Maç başladı aradan 30 Dakika geçti…

İşte bütün olay burada başladı;

Trabzonspor taraftarları Ordu’ya takımlarını desteklemeye gelmiş fakat içeri giremiyordu. Daha önce taraftar grupları ile beraber deplasmana gitmediğim için bilmiyorum! Ama Ordu polisinin Trabzonspor taraftarına tekme tokat girişmesine canlı şahit oldum! “O.Ç…”, “Şer…” , “s…gidin” ,”bizde sizin gibi burada bekliyoruz” diyerek Trabzonspor taraftarını joplayan ve yumruk atan memurları gördükçe içim kan ağladı…

Yaşı 14-15 olan Trabzonsporlu genç bir kardeşimizin gözüne baktığımda içler acısı bir görüntü ile karşı karşıyaydım. “Abi ben bir şey yapmadım, sadece içeri girmek istiyordum. Polis geldi bir yumruk attı.” Derken şişen gözü doldu ve daha fazla soru soramadım!



Emniyet nedir?

Şiddeti körüklemek mi yoksa güvenliği sağlamak mı?

Üzülüyorum… “Elimden bir şey gelmiyor” diyerek köşeye çekilmeyecem. O çocuğun Ankara’da abisi yok diye bu hale geliyor ise… Bunu bütün herkese göstermekte benim boynumun borcudur!

Hani belki yüreğiniz biraz sızlar ve suçluyu ararsanız, polis kameraları kayıtta idi…

Maçın ilk yarısını kaçırdık stada girdiğimizde. Trabzonspor tribünleri Orduspor’a destek veriyordu. Orduspor tribünleri sessiz sedasız maçı izliyordu. “ulan durum buyken polislerin bu sıkıntısı nedir?” diye kendime sordum ve iyice sinirlendim. Ama yok… Ordu’da bir avuç taraftar saçma sapan karşılık veriyordu. Trabzonspor tribünlerinden cevap gecikmedi. “ Ordu sizinle rezil oluyor ”

Maçı kazandık. Ama inanın gram mutluluk yaşayamadım… Aklım ağlamaklı olan o yemyeşil gözlerde kalmıştı…

Durum bu iken, tekrarını izleme şansım olduğu Orduspor maçı hakkında tek kelime etmeyeceğim.

Dipnot: Yazarken zorlandığım bu iğrenç yazıyı tekrar okuyamayağım için cümle düşüklükleri vs. olabilir. Bu nedenle okurlarımızdan özür dilerim.