Kars’ta polis, "Umutlu Yarınlar için Takipteyiz" projesi kapsamında 50 öğrenciyi evlerinde ziyaret ederek kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, ÇOGEP kapsamında gerçekleştirilen "Umutlu Yarınlar için Takipteyiz" projesi kapsamında eğitimin desteklenmesi, okula devamı sağlayacak faaliyetlerin yürütülmesi, ihtiyaç sahibi çocuğun okul için gerekli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Kars’ta bulunan çocuklarla sık sık bir araya geliyor.

Polis, huzurlu yaşam bilincinin oluşması, suç ve suçlu sayısında azalma, çocukların istismar edilmesinin önüne geçilmesi, faydasız ve zararlı alışkanlıklardan çekilerek tüm yaşamları için faydalı odaklara yönlendirilmesi için öğrencileri bilinçlendiriyor.

Öğrencilerde birlik-beraberlik ve kardeşlik duygusunun güçlendirilmesi ve sosyal hayata uyumlarının sağlanması amacıyla Çocuk Şube Müdürlüğü’nce önceden belirlenen 50 öğrencinin evine aile ziyareti gerçekleştirdi. Öğrencilerle bir araya gelen polis bir süre öğrencilerle sohbet etti. Polis daha sonra öğrencilere kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: iha