Kars'ın Koşapınar Köyü gelişme gösteriyor. Karslı 3 kadın, köyün turistik değerlerini öne çıkarmak için el ele verdi ve amacına ulaştı. Kars'ta hareketli bir dönem başlıyor. Koşapınar Köyü artık yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir bölge.

Selim ilçesine bağlı Koşapınar Köyü'nde yaşayan Sevgi Kılıç, Mihriban Çelik ve Ayşe Beyis bir araya geldi. Kars, daha önce de Doğu Ekspresi ile turizm alanında hareket kazanmıştı. Kentte turistik değerler birer birer ön plana çıkarılıyor. Köy hayatını ve çevreyi tanıtma amacıyla Karslı kadınların "Çiftlik Turizmi" projesi hayata geçti.

Böylece turistik ziyaretçi sayısı artırılacak ve ekonomiye katkı sağlanacak...

Çiftlik Turizmi Projesi için Neler Yapıldı?

3 eski ahşap ev ve taş ev onarıldı ve otantik birer mekan haline getirildi. Evlerin bahçelerine asırlık tarım aletleri yerleştirildi. Organik köy kahvaltısı ile güne başlayan konuklar, şehirden uzakta dingin bir köy hayatına uyanıyor. Mis gibi havada oksijene doyan konuklar dilerse inek sağıp, kümesten yumurta topluyor. Atlı safari turuna katılabiliyor.

Eski dönemlerde kullanılan eşyaların bulunduğu köy evlerinde konfor üst düzeyde. Yeni haliyle Koşapınar Köyü artık tur operatörlerinin de tatil rotaları arasında yer alıyor.

Turistler köye geldiklerinde kar topu oynayıp atlarla gezinti yapıyor. Doğal yaşamda dinlenen konuklar, el emeği yöresel lezzetleri tadıyor. Tur rehberleri, taş evlerin otantik ve güzel dizayn edildiğini belirtiyor. Özellikle çocuklu ailelere tavsiye edilen rotalardan biri de artık Kars Koşapınar Köyü çiftlik evleri...