Kayseri'de incir fiyatları şu sıralar dalgalı seyrediyor. Bunun sebebi seyyar satıcılar.. İşte, ilk ağızdan Kayserili incir satıcılarının büyük problemi...

Kayseri'de pazarlar hariç kayıt dışı tezgahlarda da incir satılıyor. Kayserili esnaf bu durumdan epey dertli. Çünkü bu haksız rekabet incir fiyatlarını bir düşürüp bir çıkarırken, pazar esnafı müşteri kaybediyor. İncirde fiyat istikrarı bir türlü yakalanamıyor.

Kayseri’de semt pazarlarında satışa sunulan incirin fiyatı cep yakıyor. Pazarcılardan Bülent Çukurçam, "Bu haftanın zam şampiyonu 20 lira fiyatıyla incir oldu." dedi.

Semt pazarlarında önceki dönem kilosu 10 liraya satılan incir, bu hafta rekor kırarak 20 liradan satıldı. Vatandaş incire çok fazla talep gösterdi. İncir piyasada azaldığı için de fiyatlar artıyor. Az yetişen, çoğu ihracata giden incir şimdilerde çok kıymetli.

Bunun yanında seyyar incir satıcıları da pazarcıların önüne taş koyuyor. Pazarcılar, kendilerinin kira ödeyip işportacıların hiçbir masrafı olmadan müşteri edinmesinden yana dertli.