Değerli okuyucularım, hepimizin malumu olan şike sürecini yakından takip eden, gelişmeleri olabildiğince inceleyen, kim ne dedi, kim ne konuştu analiz etmeye çalışan birisi olarak. Bu satırları sizlerle paylaşmak gereği hissettim. 

Şike sürecinde olayı en iyi özetleyen sözü dönemim Fenerbahçe teknik adamı Aykut Kocaman söyledi. Ne dedi peki “ herkes hız yaptı, biz radara yakalandık.”  Evet Fenerbahçe şike yapmıştır. Keza kulübün başkanı sayın Aziz Yıldırım ise , “ yaptıysam kulübüm için yaptım.” Diyerek suçunu itiraf etmiştir. Bu süreçte UEFA gereğini yapmış, şike yapan kulüpleri kendi organizasyonlarından muaf tutmuştur. Ama ne enteresandır ki TFF bu süreci hiçbir şey yokmuş gibi izleyip, her şey normalmiş gibi yönetmeye devam etmektedir. 

Oysaki ülkedeki tüm spor kamuoyu 2010—2011 sezonunda şike yapıldığına kanaat getirerek, Trabzon Sporun hakkının gasp edildiği konusunda hem fikirdir. Şu anki TFF başkanı, eski Beşiktaş spor kulübünün başkanı olan şahıs, kendinden sonra kulüp başkanlığı koltuğuna oturan sayın Fikret Orman’a bu işi karıştırma, bu konu hakkında konuşma, gerekirse 2010-2011 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe’dir de ve olayı kurcalama diye ricada bulunmuştur. 

Tüm bu yaşananlar Fenerbahçe spor kulübünün başkanını daha da iştahlandırmış tır. O kadarki soyunma odalarını basmaya kadar işi ilerletmiştir.  Hakem odalarını bastığını itiraf etmiş, fakat yine TFF bunu sadece izlemekle yetinmiştir. En son oynanan Beşiktaş—Fenerbahçe maçında hakem Beşiktaş’ı katledince, Beşiktaş’ın başkanı Sayın Fikret Orman bağırmaya başlamıştır. Sesini yükseltmeye sebep olan maçta kesinlikle haklıdır. Fakat geriye dönüp bakınca zamanında haksızlığa ses çıkartmayarak, bu günlere zemin hazırlamıştır. Kendi kuyruğuna basılınca da bağırıp çağırmaya başlamıştır. Sayın Fikret Orman’a sadece şunu hatırlatmak isterim. “ Keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner.” Hesap döndü galiba sayın Orman. 

Yüce Mevla’nın adaleti o kadar büyük ki şu an susan dilsiz şeytanlar, kendi kuyruklarına basılınca nasıl feryat edecekler çok merak ediyorum. Şu an Beşiktaş’ın başına gelenler, şike sürecinde susan herkesin başına gelecektir. Bu ne zaman olacak bilmiyorum ama, eninde sonunda olacaktır. Ve o gün adalet tecelli etmiş olacaktır. Bu ülkede futbolda lejyon erlik uygulaması hat safhadadır. Başta Fenerbahçe olmak üzere, İstanbul kulüplerine ayrıcalıklar tanınmaya son sürat devam edilmektedir. Nereye kadar bu ahlaksızlık devam edecek bilmiyorum ama elbet bir gün bitecek ve KESER DÖNECEK, SAP DÖNECEK. 

BİZ Karadenizliler dik insanlarız, haksızlığa asla taviz vermeyiz. Yanlışı görünce sonuçları her ne olursa olsun sonuna kadar hakkımızı savunuruz. Hele birde gözümüze soka soka hakkımız yenirse şayet, işte o zaman başkaldırırız. Şike sürecinde biz değil de başka bir kulüp olsaydı biz yine mağdurun yanında olup, onunda hakkını sonuna kadar savunurduk. Çünkü bizler ADAM GİBİ ADAMLARIZ. 

Sonuç olarak son bir cümle ile konuyu bağlayacağım. Ey futbolun ve bu ülkenin iktidarı şunu asla unutmayın. Ecdadımız 3 kıtaya 600 yıl hükmetti ( hem de adalet dağıtarak ). Ve şimdi bizlerin durumu ortada. Siz bu adaletsiz düzene ne kadar daha hükmedersiniz bilmiyorum fakat sonunuz şu anki bizlerden çok daha kötü olacağı kesindir. Sap bir dönerse ne olur onu da ancak yüce yaradan bilir.