CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından zam tepkisi gösterildi. 2021 yılının son günlerinde ve yeni yılın ilk zamanlarında art arda gelen zamlara ve İBB’ye yapılan teftişe yönelik açıklama yapıldı.  

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından zam tepkisi gösterildi. Kılıçdaroğlu tarafından söylenen sözler hemen herkesin ilgisini çekmeyi başardı. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından: 

Ekrem İmamoğlu’ndan intikam alacaklarmış. Neymiş, terörist çalıştırıyorlarmış. Senin görevin ne? Senin görevin terörist yakalamak değil mi? Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakala, götür. Ama yapmıyor, yapamıyor. Çünkü böyle bir şey yok. İstanbul’un rantını o kadar yediler ki doymuyorlar, biz o rantı yedirmeyeceğiz size. 16 milyonun hakkını size yedirmeyeceğiz. Hakkını hukukunu koruyacağız. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğiz. Sizin değeriniz, bizim belediye başkanımızın tırnağı kadar değil denildi.  

Kılıçdaroğlu: Bir Tek Havaya Zam Yapmadı!  

Kılıçdaroğlu sözlerine:  

Erdoğan zam yapmadığı unsuru açıklasın. Tabiki açıklayamaz. Ben söyleyeyim, soluduğumuz havaya zam yapmadı. Bunların temel görevi kul hakkıyla beslenmektir. Erdoğan korkudan bu sözüme dava açamaz. Bunlar alın teriyle, emekle, hukukla değil, kul hakkıyla beslenir. Son bir yılda gübreye %275 ile %475 arasında zam yapıldı. Çiftçi üretemiyor, tarlaya gübre atamıyor. Son bir yılda yemlere de %100 zam yapıldı. Mazota %60 zam yapıldı. Bu fahiş fiyatların tek sorumlusu Erdoğan’dır. Evlerde huzur bırakmadı şeklinde devam etti.  

Kemal Kılıçdaroğlu: Bahçeli’ye Sesleniyorum 

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından:  

Bahçeli’ye sesleniyorum. Senin milliyetçilik diyerek ortalarda gezmenden hoşlanmıyorum. Çünkü hiçbir milliyetçi Türk Lirasının değer kaybetmesine göz yummayacak, hiçbir milliyetçi haramzadelere hizmet etmeyecektir. Türkiye’nin tüm mal varlıkları Katarlılara peşkeş çekiliyor. Memleketi katar katar satıp, sonra ben milliyetçiyim diye gezersiniz! Nasıl bir milliyetçilik bu denildi.  

Editör: TE Bilişim