Kırşehir’in Mucur ilçesinde işitme engelliler kursiyerleri 10 günlük çalışma ile sınır ötesinde operasyonda olan Mehmetçik için klip hazırladı.

İşitme engelliler için İlçe Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa katılan sekiz genç kadın Türk Silahlı Kuvvetleri için hazırladıkları kliple Mehmetçiğe destek verdi.

Asker ve şehit ailelerine destek için klip hazırladıklarını ifade eden kursiyer Gül Emine Sayın, şehit haberleri ve yapılan operasyondan etkilenerek klip hazırladıklarını ve Mehmetçiğe dua ettiklerini söyledi.

8 kursiyerler birlikte cephede bulunan askere moral vermek için video hazırladıklarını anlatan Kurs Eğitmeni Dilan Demirden, "Herkes bilsin ki, hiç kimse cephedeki askerlerimizle eşit olamaz. Onlar Peygamber efendimizin sancağı altındadır" dedi.

Klipte kursiyerler işitme engelliler için ’Alay Marşı’nı okudu. Klipte haberlere sınır hattından yansıyan fotoğraflarla birlikte şehit cenaze törenlerinden alıntılar bulunuyor.

Kursiyerlerin İlçe Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek klip hazırlamak istediklerini belirten İlçe Halk Eğitim Müdürü Hayati Aktürk ise vatan, bayrak ve Allah rızası için Mehmetçiğin gözünü kırpmadan can verdiğini ve işitme engelliler kursiyerlerinden de örnek bir çalışma yapıldığını ifade etti.
Kaynak: iha