Milyonlarca kişinin faydalandığı elektrik ve doğalgaz faturasında milyonlarca vatandaşa destek verileceği açıklanmıştı. Devlet tarafından hazırlanan torba teklifiyle ilgili yeni düzenlemeler yapılacağı açıklandı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda doğalgaz ve elektrik faturalarına zam gelmişti. Hal böyle olunca devlet tarafından ek olarak 1000 TL ödeme yapılacağı duyurulmuştu.

2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar 1000 TL verilecek

Hazırlanan torba yasa teklifi kapsamında elektrik ve doğalgaz faturasını getiren kişilere 1000 TL verileceğiyle ilgili bir yasa teklifi hazırlanmıştı. Hazırlanan yasa teklifi şuanda hala taslak niteliğinde olmakla beraber henüz yürürlüğe girmedi. Hazırlanan yasa teklifinde:

Ücretlilere elektrik ve doğalgaz giderleri karşılığı yapılan ödemelerin gelir vergisi ve sosyal güvenlik primlerinden istisna edilecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih ile 2023 yılı Nisan ayının sonuna kadar işverenlerce hizmet erbabına elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderleri için mevcut ücretlerine ilave olarak 1000 TL’ye kadar yapılacak ödemeler gelir vergisinden istisna edilecek.

18.03.2022 tarihindeki Cumhurbaşkanı kararıyla 150 TL olarak belirlenen yurt dışına çıkış harcı 300 TL’ye yükseltilecek.

2022 yılı sonuna kadar uygulaması öngörülen kur korumalı mevduat ile ilgili istisna süresi 31.12.2023 tarihine kadar uzatılacak.

Cumhurbaşkanına istisnayı, 31.12.2023 tarihine kadar her bir geçici vergi veya yıllık hesap dönemleri sonu itibariyle kurumların bilançolarında yer alan yabancı paralar için ayrı ayrı veya birlikte uygulatma konusunda yetki verilecek.