Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit İkizli Çeşme bölgesindeki esnafları ziyaret etti. Esnaflarla sohbet edip, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Karabaş Mahallesi İkizli Çeşme bölgesi ile Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Samimi sohbetlerle gerçekleştirerek esnaflara bereketli işler dileyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ahilik anlayışı içerisinde esnafımızın bu dönemde daha hassas davrandığını görmek beni mutlu ediyor. Güçlü olduklarını ve vatandaşlarımızla olan yakın ilişkisiyle de esnafımızın bir kez daha kalitesini ortaya koymaktadır. Kendi içerisinde gereksiz ve haksız ürünlere zam yapanlara da gerekli müdahaleyi yapmaktadır. Zaten Zabıta ekiplerimiz de bu anlamda esnaflarımızla ve hemşerilerimizle ortaklaşa çalışmaktadır. Türkiye ekonomisi, bu tür tehditler ve saldırılarla yıkılmayacak kadar güçlüdür. Esnafımızın millet ve ülke safında durmasıyla ortaya çıkan enerjisi çok önemlidir. Özellikle bu dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, haksız zamlarla vatandaşımızın cüzdanındaki paraya göz koymuş ticaret erbaplarıyla da yakından ilgileniyoruz. Zaten esnafımız bu konuda bizlere ve kontrolleri yapan ekiplerimize yardımcı oluyor. Milletimiz ve devletimizin kurumları halka haksız zamlarla daha fazla kazanayım diyen ticaret hane sahiplerine gereken dersi vermektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir sanayiciyi, tüccarı, çalışanı, vatandaşı vicdan ve ahlak yoksunu tefecilerin, iyi günde ortaya çıkıp kötü günde kaybolan fırsatçıların insafına terk etmeyeceklerinin altını çizdiğini ziyaretlerinde söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ekiplerimiz bu noktada gayretli bir çalışmanın içerisindeler. Haksız kazanç elde etmek için etiketlerle fahiş biçimde oynayanları, stokçuluk yapanları Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’na ihbarda bulunmalarını istiyorum. Vatandaşlarımızın sağlık ve maddi açıdan herhangi bir zarar görmemesi için hal ve marketlerdeki denetimlerimize devam ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz şehir genelindeki hallerde ruhsat ve meyve sebzeleri tazelik acısından kontrol ediyor. Ayrıca ekiplerimiz marketlerdeki ürün etiketlerini de denetliyor. Bir kez daha Cumhurbaşkanımızın çağrısına ek olarak halkımızı bu konuda duyarlı olmaya, bizleri her türlü haksız kazanç elde etmek isteyenleri ihbar etmelerini istiyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha