Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.yılı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar tebrikleri kabul edildikten sora Belediye meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.yılı coşku ile kutlandı.Törene Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Tolta, Dilovası İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Muharrem Poyrazoğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Turan Güneş, Siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve sivil toplum kuruluş başkanları, okul müdürleri, gaziler, muhtarlar vatandaşlar katıldı.

Belediye Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan tören, İlçe Jandarma Personel Uzman Çavuş Anıl Koçak tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan yapılan saldırılarla yıkılmayacağı ve bunu gözleyen düşmanlara asla geçit verilmeyeceğini belirten Koçak, “Bugün Milletin bağımsızlık mücadelesinin kaderini çizen, tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos zaferinin 96. yıl dönümünü milletçe büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugünü anlamak dünü öğrenmek ve hatırlamakla mümkündür. Ne mutlu böyle bir zaferin sahibi olan milletin çocuklarına, Ne mutlu ölüme gidenlerin soyuna, Ne mutlu tarihini bilip ecdadını saygıyla ananlara” dedi.
Kaynak: iha