Kağıtsporlu görme engelli judocular Denizli’deki Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda 11 madalya kazanarak şampiyon oldu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası Denizli’de yapıldı. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen şampiyonada 30 ilden 212 sporcu tatami de şampiyonluk için karşılaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Antrenörleri Gültekin Sevinç ve Abdülbaki Zorlu’nun beraberindeki 8 sporcu şampiyonada fırtına gibi esti.

Şampiyonanın son gününde yapılan Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası Takımlar Müsabakalarında zorlu rakiplerini bir bir geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Judocuları yarı finalde Manisa’lı rakiplerini 4-1, finalde Bursa Nilüfer Belediye Spor Kulübünü’de 4-1’lik skor ile yenerek bu yılda takımlarda Türkiye şampiyonu oldu. Üç gün boyunca devam eden Şampiyona’da Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü beş altın ve altı gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nün görme engelli judocuları, Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kürsüden asker selamı durarak şampiyonluklarını Afrin’deki şehitlere armağan etti.
Kaynak: iha