Konveyör fabrikalarında neler olduğunu merak ediyor musunuz?

***

Endüstride en önemli donanımlardan olarak tanımlanan konveyörlerin üretim hattı hakkında bilmek istediklerinizi, sektörde önemli bir konuma sahip ve uluslar arası ticaret yapmakta olan Ekonn Konveyör Fabrikası genel müdürü Hakan Ertav cevaplıyor.

Konveyör Fabrikası Ne İş Yapar?

Soğutma ve iklimlendirme sanayii denildiğinde akla ilk konveyörler gelir.
Özellikle geniş bant sistemleri ile bilinen konveyör sistemleri, nakliye – transfer süreçlerinde yaygın kullanılırken ülkemizde fabrika olarak da aktifliğini sürdürmekte. Peki, Konveyör Fabrikası Ne İş Yapar?


Hemen yakından bakalım.


Konveyör fabrikaları yurt içi ve yurt dışı müşteri taleplerine oranla tüm komponent ve ek parçalarını satmaktadır. Bunlarla sınırlı mı? Elbette hayır!


Ticari dolaplardan ev tipi dolaplara, markaların logolu tasarım dolaplarından bant sistem nakliye ürünlerine dek ürerim yapan fabrikalar Konveyör Fabrikası Ne İş Yapar? Sorusuna geniş çapta yanıt vermeyi sürdürüyor.


İçerisinde kendi bünyesinde de ayrılan konveyörler, sigma profiller ve havalı miller olarak da ele alınabilir.


Kendine has uzatılabilen bant sistemi sayesinde kolay nakliye sürecini de sağlaması ile bilinen ve aynı zamanda neredeyse sonsuz zincirleme işlevine sahip konveyörler sayesinde saatler süren taşıma işlemine artık son verebilir, süratli ve pratik olarak transfer yapmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Konveyör fabrikaları, ülkemizin hemen her yerinde sağladıkları üretim sayesinde Elevatör Konveyörler, Düz Bant Konveyörler kendi aralarında plastik akıtma konveyörleri, rulolu konveyörler ve havalı şaft sistemlerinde üretim ve donanım tedariki sağlamaktadır. 


Geniş ürün yelpazeleri ile revaçta olan konveyör fabrikaları sayesinde birçok marka iş süreçlerini olduğundan daha hızlı ve pratik yapmaya devam ediyor.

Konveyör Fabrikalarının Önemi Nedir?

Kömürcülük ve madencilik alanlarından kül, toz ve taş gibi maddelerin dahi taşınma işleminde aktif kullanılan konveyörler, aklılara zamanla Konveyör Fabrikalarının Önemi Nedir? Sorusunu da getirmeyi sürdürüyor.


Dökme malzeme faaliyetlerinde çimento imalatlarında ve yüksek hacimle yüklerin daha yüksek hızla taşınmasını sağlamakta.


Düşündüğümüzde tasarımcıların ve imalatçıların ter tülü olumsuz çalışma koşulu altında oldukça güçlü ve sağlam sistemler ürettiklerini biliyoruz ama Konveyör Fabrikalarının Önemi Nedir? Diye düşünüldüğünde bant – zincir sistemleri dahi tam otomasyon sistemler üreterek nerdeyse dünya markalarına satışa sunduklarını söyleyebiliriz.


Öyle ki, ömür çevrimi maliyeti dikkate almak oldukça önem arz ederken işlevin ve aşınma payı formunun daha tap seviyede olmasına olanak sunar.


Konveyör Ekipmanı İmalatçıları Birliği (CEMA) onayı ile yürütülen tüm süreçlerde uzun yıllardır süregelen bir sistem mevcuttur. Bu sistem kendini AR-GE olarak geliştirmeye yönelik devam eder.
Konveyör fabrikaları, bant sistemleri ve çeşitli dolap üretim süreçleri içerisinde yalnızca fiyat usulü üzerinden değil, sistemlerin beklentileri tam anlamıyla karşılayıp karşılamadığına, ekipmanın kullanılacak alanda ki yeterliliğine ve m2 açısından kapladığı alana dek mühendislik – matematik çalışmaları yürütürler.


Bir konveyörün güvenliği kaza, kirlilik ve hukuki süreçlere dek hem üretimi yapan fabrikada hem de kullanan işletmenin, konveyörün sorumluluğu altındadır.


Tasarım hatalarından uzak donatılan konveyör sistemleri sayesinde iş yükünüz azalırken insan gücüne en minimal seviyede ihtiyaç duyacağınız süreçlere hazır olmaya ne dersiniz?

Editör: Özge Özkan