İLK YARI: TEKNİK DİREKTÖR Akçay, uzun bir aradan sonra 3.bölgede iki forveti sahaya sürdü.Janko ile Henrigue'nin yanı sıra Akçay,Zokora'yı savunmada Mustafa Yumlu'nun partneri olarak görevlendirdi.Sol bek ise Aykut Demir oynadı.Trabzonspor'un yeni transferi Rumen oyuncusu Aleksander ise ön liberoda olarak görev yaptı.Her iki takımda maça yüksek tempoda başladı. Bordo-Mavililer,sağ kenardan Bosingwa soldan ise Olcan ile kenardan yaptığı ortalarda uzun forveti Janko'nun kafa vuruşlarından gol atmayaı hedefledi.4-3-1-2 sistemiyle Akhisarspor Belediyespor karşısına çıkan Bordo-Mavililer, konuk ekibinin stoperi Uğur Demirok'un şık kafa vuruşuyla maçta bir anda 1-0 geriye düştü. Fırtınanın orta sahasında yeni isimlerden olan Özer, uzun topları tercih etti.Konuk ekip ise, Trabzonspor'da Aykut'un koruğu sol kulvarı kullandı ve de başarılı oldu.Aykut bu alanda istenilen performansı gösteremedi.Bana göre bu alanda oynanacak tek isi Kadir Keleş olmalı.İkili forvetin arkasında forma giyen Adrian pek etkili olmadı.Ancak, Bordo-Mavililer. Henrique ile yakaladığı pozisyonları kullanamadı. 

İKİNCİ YARI: İkinci yarı ise; 55.dakkada Trabzonspor’un sağ tarafından Akhisarspor’un atakları devam ediyordu. Bosingwa müdahale etmezken Trabzonspor’da sol bek oynayan Aykut ise Mehmet Akyüz’ün attığı iki golde de kademeye girmeyerek Trabzonspor’un 3-1 mağlup olmasına sebep veriyordu. Daha sonra Mustafa Hoca uyanmaya çalıştı ama; iş işten geçmişti. Daha sonra Mustafa Hoca Aykut’u stoper alarak Kadir Keleş’i de sol beke yerleştirerek yapmiş olduğu yanlıştan dönmeye çalıştı. Ama;bu da fayda sağlamadı. Yine aynı şekilde Bosingwa tarafından gelen Akhisarspor Trabzonspor'un kademe anlayışının olmadığı için Kadir Keleş'in önünde Mehmet Akyüz kendisinin 3.takımının 4. golünü atıyordu. Mustafa Akçay yapmış olduğu yanlıştan dolayı Emreyi oyuna tekrar alarak yanlışını düzeltmeye çalıştı ama; zaten fark olduğu için Emre de bir katkı sağlayamadı. Sonuç olarak; hak ederek kazanan bir Akhisarspor var.Kötü oynayıp mağlubiyeti hak eden bir Trabzonspor var.Bu Trabzonspor için çok kötü bir ders oldu..

not; Trabzonspor her maçtan önce ayın futbolcusu olarak bir oyuncusuna ödül veriyor. Maalesef bizim efsane olmuş bir kadronun sayesinde o Trabzonspor’da şampiyonluklar yaşamış oyuncuların hiç değeri yokmu.Bir Galatasaray örneği alınıpta her maçtan önce Trabzonspor'un eski efsane oyuncularının bir ödül vererek onurlandırmak hiç mi düşünülmez ve önemli bir not daha;Türk futbolun da benim ismimden sonra Akhisar Belediyespor’da BAHADDİN KÖSE diye genç bir oyuncun oynaması beni çok duygulandırdı ve özellikle Akhisarspor’da çıkan oyuncular çıkmak istemiyordu çünkü; sebebi böyle bir Trabzonspor bulmuşken oyunda hep kalmayı istiyordu buda Trabzonspor için ne kadar acı bir durum idi. Akhisar hak ederek kazandı Trabzonspor'un mağlup olması doğaldı. Yanlış rotasyon mağlubiyetin sebebiydi..