Neden Kulis?
Asli görevi toplumu yönetmek değil, yönlendirmek ve bilgilendirmek olan gazetecilik, sadece bir meslek grubu değil aynı zamanda demokratik ülkelerinin 4. Büyük gücüdür. Bu anlayış ve ahlak bilinci içinde HaberTS toplumsal sorumluluğunu yerine getirmek için siz değerli okuyucularıyla böylesi ortak bir platform oluşturdu. Bundan sonra sadece spor değil, toplumun sosyolojik ve ekonomik yapısının da içinde yer aldığı siyaset ile kurum ve kurumsal yapılardan yansıyanları da bu sayfalara taşıyacağız. Bu anlayışla siz değerli okuyucularının uyarılarına da kulak verip Trabzon ve Trabzonspor’u koruyup-kollayan anlayışla yeni bir yola koyulduk. Artık sizin de size ait, sizden bir haber portali var…

Köstebek aranıyor
Trabzonspor’da geçen sezonlara oranla bu sezon ortaya çıkan bilgi sızıntısını engellemek için harekete geçildi. Daha önceleri esame listeleri açıklanmadan basın mensuplarına bilgi sızdırılırken, son zamanlarda basına kapalı antrenmanlarda da yaşananların bazı basın mensuplarına sızdırmalarının sıkıntıları yaşanıyor. Transfer döneminde yazıl isimlerin önemli bir kesiminin de öncesinde bilinmesi başkan Ahmet Ağaoğlu’nu harekete geçirmiş, transferlerle bizzat ilgilenen Ağaoğlu, bilgi sızıntısının önüne bu şekilde geçmeye çalışmıştı. Şimdilerde ise Covit olan futbolcuların isimlerinin sızdırılması yeni bir soruyu da beraberinde getirdi. Basına ve taraftarlara kapalı olan tesislerden bu bilgiler nasıl sızıyor? Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın bu konuda rahatsızlığını dile getirmesinden sonra Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu ile kulüp müdürü Sinan Zengin’e bunun önlenmesi için talimat veren başkan Ahmet Ağaoğlu, bu köstebek veya köstebeklerin bir an önce bulunmasını istediği öğrenildi.


Hamsik’e yeni görev
Son oynanan Galatasaray maçı kadrosunda yer alan ve oynamayacak olmasına rağmen kulübede yer alan Marek Hamsik’in adeta maçın önüne geçmesi günlerce konuşuldu. Teknik Direktör Abdullah Avcı ve yardımcı antrenörler gibi kenardan takım arkadaşlarına talimatlar veren Slovak oyuncu tesislerde tam gün mesaisi uygularken tecrübelerini de takım arkadaşları ile paylaşıyor. Her gün tesislere saat 08.00 de gelip en son ayrılan isim olarak dikkat çeken Hamsik, gün içinde takım kaptanı Uğurcan Çakır’ın da en önemli destekçisi. Özellikle genç oyuncularla bir araya geldiği belirtilen Hamsik’e Teknik Direktör Abdullah Avcı’da bu konuda özgürlük verdi.  



Ortahisar’da kutlamalar 61 gün
Trabzonspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürürken, Türkiye’nin her yerinde Bordo Mavili taraftarlar şampiyonluk kutlamaları ile ilgili hazırlıklar yapıyor. Koyu Trabzonsporluluğuyla bilinen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, sosyal medyada ki paylaşımlarında da Trabzonspor, başkanı olduğu belediyenin önünde. Başkan Genç, şimdi bir başka hummalı çalışmanın içine girdi. Ortahisar Belediye binasının çevresini 1461 bayrakla donatmayı planlayan Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un şampiyon olması halinde şampiyonluk kutlamalarını 61 gün sürdürmeyi düşünüyor. Bakalım diğer ilçe belediye başkanlarının şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili ne gibi planlamaları olacak?


Avni Aker unutulmasın
Trabzonspor’un büyük olmasında Hüseyin Avni Aker stadının ilk sırada olduğunu herkes bilir. Biri 2. Lig, altısı süper lig olmak üzere 7 kupanın kaldırıldığı Hüseyin Avni Aker stadı yıkıldı ve yerine herkesin malumu millet bahçesi yapıldı. Millet bahçesi içinde de Avni Aker stadının sembolü olarak bir saha yapıldı. Trabzonspor şampiyon olması halinde kutlamaları mutlaka Akyazı’da ki yeni stat da yapacak. Bizde diyoruz ki yeni stat da yapılacak kutlamaların yanı sıra Millet bahçesinde ki Avni Aker stadında da bir kutlama yaparak taçlandırmalı.


Şu protokol işi ne oldu?
Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun geçen sezondan bu sezona taşıdığı ve tepki koyduğu statlarda ki protokol tribünü karmaşası devam ediyor. Birçok siyasinin de destek verdiği ve protokol tribününe hatırlı isimlerin yanı sıra kulüplere yakın isimlerinde alınması uygulamasına son verilmesini isteyen Hacıkerimoğlu’nun bu talebi belli ki birilerinin işine gelmemiş ki uygulama aynen devam ediyor. Siyasilerin ve hatırlı kişilerin cirit attığı protokol tribününde sadece Gençlik ve Spor il müdürlüğünün 120 koltuğu olması zaten başlı başına bir skandal. Trabzonspor şampiyonluğa koşuyor ya siz bakın bundan sonra şeref tribünün haline! Kale arkası ile maratonu aratmayacağı kesin...   

Editör: TE Bilişim