Trabzonspor harekete geçmeli
Pandemi sürecinde taraftara önce tribünler kapatıldı sonrasında salgının durumuna göre  kapasitenin yüzde 50 sine tribünler açıldı. Aşı zorunluluğu devam ederken şimdilerde tribünler tamamen açıldı. Seyahatlerde kısıtlama kaldırıldı, toplu törenler ve düğün törenlerinde de kısıtlama unutuldu.
Sistematik olarak seyri takip edilen Covit 19 saygınının evreleri devam ederken hiçbir kısıtlama yapılmazken misafir takım taraftarına yasak uygulaması hangi sebeplerden devam ediyor sorusu akla gelmiyor değil. Sezonun bitimine 13 hafta kala en azından gelecek sezonun da planlamasına yardımcı olacak verilerin elde edilmesi adına bundan sonra misafir takım taraftarlarına kısıtlamanın kaldırılması gerektiği görüşündeyiz. Lider ve şampiyonluğa yürüyen Trabzonspor’un her ilde statları dolduracak kapasitede taraftarı olduğundan yola çıkarak HaberTS olarak Trabzonspor kulübünün bu konuda öncülük yaparak misafir takım tribünlerinin de açılması için harekete geçmeli diyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı da yapan Trabzonspor kulübü başkanı Ahmet Ağaoğlu bu konuyu önce kulüpler birliğinde gündeme getirerek orada sağlayacağı mutabakatla konuyu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) na taşımalı. 

Atila Doğan’ın sağlık durumu
Dün, HaberTS nin kamuoyuna duyurduğu Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan’ın babası Atilla Doğan’ın Trabzonspor - Konyaspor maçını izlerken rahatsızlanarak hasta haneye kaldırılması camiada büyük bir üzüntü yaratmıştı. Sosyal medyadan Doğan’a geçmiş olsun mesajları yayınlarken bugün görüştüğümüz Ertuğrul Doğan, baba Doğan’ın sağlık durumunun iyiye gittiğini, bilincinin açık olduğunu ve yoğun bakımdan servise alındığını söyledi. Ayrıca doktorların kararı doğrultusunda baba Atilla Doğan’nın bugün veya yarın tedavi gördüğü hasta haneden evine gönderileceği ve istirahate çekileceği belirtildi. HaberTS ailesi olarak Ertuğrul Doğan’ın şahsında Doğan ilesine geçmiş olsun dileklerimizle Atilla Doğan’a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.



Hamsik kapasitesini yakaladı
Deplasmanda oynanan Sivasspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan ve sırasıyla Giresunspor, Galatasaray ile Kasımpaşa maçlarında yer almayan Trabzonspor’un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, son oynanan Konyaspor maçında 71. Dakikada oyuna girerek bir ölçüde sakatlığını da test etmiş oldu. Sakatlığının geçmesine rağmen antrenman eksiği olduğu için bu açığı kapatmak için ekstra antrenman programı uygulanan Hamsik’in hafta sonu oynanacak Alanyaspor maçına kadar tamamen hazır olabileceği ve görev verilmesi halinde oynayabileceği belirtildi.


Aile ortamı kolay sağlanmıyor
Bu sezon Trabzonspor’un başarısında ki en önemli gösterge hiç kuşku yok ki öncelikle takım olunması. Başarıya giden yolda saha içinde olduğu gibi saha dışında da yardımlaşmayı prensip haline getiren bu takımın oyuncuları tam bir aile ortamı oluşturdu. Bordo Mavili futbolcular fırsat buldukça birlikte gezip, birlikte yemek yiyerek kaynaşmanın en güzel örneğini veriyorlar. Zaman zaman kaptan Uğurcan Çakır’ın sağladığı birliktelikte sezon başından bu yana öylesine güzel bir aile ortamı sağlamışlar ki devre arasında başka takımlara giden futbolcularla diyalogları halen daha devam ediyor. Konyaspor galibiyetinden sonra Kayserispor’a giden Abdulkadir Parmak ile Çaykur Rizespor’a transfer olan Yusuf Sarı’nın tebrik mesajlarından sonra, her fırsatta Rize’den Trabzon’a gelen ve arkadaşlarıyla hasret gideren Yusuf Sarı, dün akşam da Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Murat Cem Akpınar ve Arda Akbulut’un misafiri oldu. Fotoğrafın ilginç detayı ise Trabzonspor’da daha önce oynayan Burak Yılmaz’ın formasının bulunduğu çerçevenin önünde ki masada oturmalarıydı. 
Konumu tabi ki ŞAMPİYONLUK…   


İlçelerde seferberlik başlıyor
Trabzonspor şampiyonluğa giderken tabi ki sadece Trabzon’da değil, Türkiye’nin 81 ilinde büyük bir heyecan yaşanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, HaberTS’de de haberini okuduğunuz gibi şampiyon kadronun posterinin asılacağı yeri bugünden belirlemiş. Peki Trabzon’un ilçelerinde neler yaşanacak dersiniz. Trabzonspor şampiyon olması halinde mutlaka büyük bir sevinç yaşanacak ancak her belediye de kendine has kutlama programları hazırlamaya şimdiden başladı. 
Bu hazırlıklar mutlaka güzel olacak ve Trabzonspor’un şampiyonluk coşkusunu yansıtacak ve yaşatacak. 
Fakat göz ardı edilmemesi ve bizim için şampiyonluktan çok daha önemli olan insan ölümlerinin olmaması. Bu nedenle bu sayfadan bir öneride bulunalım. İsteğimiz ise Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında tüm ilçe belediye başkanlarının bir araya gelerek halka silahla kutlama yapılmaması konusunda telkinde bulunmaları ve bunun öncülüğünü yapmaları.

Editör: TE Bilişim