Kadro derinliği neden önemli? 
Bilindiği gibi Trabzonspor, Ziraat Türkiye kupasında bu akşam saat 20.30 da Denizlispor ile karşılaşacak. Dün özel bir uçakla Denizli’ye giden bordo Mavili ekip maç sonrasında yine özel uçakla Trabzon’a dönecek. Trabzonspor’un bir kadrosu kupa maçı için Denizli’ye giderken; Uğurcan, Denswil, Marek Hamsik, Dorukhan, Abdulkadir Ömür, Cornelius, Nwakaeme, Edin Visca, Djaniny ve Koita gibi önemli oyuncular Trabzon’da bırakıldı. Dün öğleden önce takım halinde yapılan antrenmandan sonra takım ikiye ayrılırken Teknik direktör Abdullah Avcı’nın raporu doğrultusunda yine Trabzon’da kalan yardımcı antrenör Orhan Ak, Trabzon’da kalan oyuncularla bugün iki antrenman yaparak Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürecek. Bu şekilde bordo Mavililerde sakat olan oyuncuların tedavilerine devam edilirken, hazırlıklarda sekteye uğramamış olacak. Buna bir de kafilenin yarın gece saat 02.00 dolaylarında Trabzon’a döneceğini eklersek 2 gün, adeta seyahatte geçecek. Kadro derinliği avantajını kullanan Trabzonspor’da bu şekilde Konyaspor maçı hazırlıkları sekteye uğratılmamış olacak. Sezon başında ve devre arasında yapılan transferlerle kadro derinliği sağlanan Trabzonspor’da, kupada yola devam edilmesi halinde bu uygulamanın gelecek maçlarda da devam edebileceği belirtildi. Bu uygulama, “Bu kadar transfere gerek var mı” diye sorgulayanlara da cevap niteliğinde oldu. 



Süslemelerde mobese hassasiyeti
Trabzonspor’un Pazar günü evinde oynayacağı Konyaspor maçı zirvede daha rahat olması açısından Bordo Mavili camia için çok önemli. Maç biletlerinin tamamen satılması ile heyecanlı bir bekleyiş içine giren Bordo Mavili taraftarlar bir yandan da Trabzon un cadde ve sokaklarını bayraklarla donatmaya hazırlanıyor. Bu hazırlığın bir başka tarafı da güvenliği kapsıyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü özellikle şehrin önemli noktalarında bulunan mobese kameralarının görüş açısını kapatmamak şehrin güvenliği için çok önemli olduğundan yola çıkarak süslemelere sınır getirecek. Bilindiği gibi daha önceki yıllarda da süslenen bazı caddelerde ki bayraklar, Trabzon Valiliğinin emri ile belediye ekipleri tarafından indirilmiş ve bu uygulama günlerce tartışma konusu olmuştu. Trabzon Valiliğinin, mobese kameralarının yer aldığı bölgelerde ki bayrak ve süsleme çalışmalarının il emniyet müdürlüğü gözetiminde yapılmasını isteyeceği öğrenildi. Taraftar dernekleri ile yapılacak koordineli çalışma ile Trabzon caddeleri bayrak ve flamalarla süslenirken mutlaka bu hassasiyete de dikkat edilecek.   



Bırakın gençlerin yakasını
Trabzonspor’da son zamanlarda Trabzon kökenli futbolculara karşı bir kampanya başlatıldı. Bu oyuncuların kapasitesinden, aldığı paraya kadar bir dizi saçma sapan gerekçeleri dillerine dolayanlar ne bu gençlerin geldiği koşullardan, ne de nasıl yetiştirildiği konusunda bilgi sahibi. Sadece neymiş, ”Para alıyorsun oyna, Trabzonspor’da forma giyiyorsun oynayacaksın” gibi sığ düşüncelerle Trabzon kökenli oyuncuları popülist yaklaşımlarla adeta tribüne oynayarak toplumun önüne atmaya çalışanlar adeta bu isimleri imha etmeye planlanmış. Genel kanıdan uzak sığ bir düşüncenin ürünü olan bu iddialara Trabzonspor’un sessiz kalması da ayrı bir tartışma konusu. Trabzonspor hayaliyle alt yapıda verdikleri mücadele ile profesyonel seviyeye kadar gelmiş bu çocukların gençliklerinin heyecanı, Trabzonspor formasının ağırlığı ve camianın baskısını iliklerine kadar hissediyor. Hani birkaç yıl önce Yalı çocukları değil, yayla çocukları diyorduk ya. 
İşte o yayla çocuklarının ihtiyacı olan sadece bir yudum sevgi.  

Bu nasıl federasyon başkanı böyle!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili suç teşkil eden paylaşımların üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yasal süreci başlattı.

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu da hakkında yakalama kararı çıkartılan isimler arasındaydı. Suç var ise cezası da olmalı elbet.

Ama…

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Boks Federasyonu kongresinde Eyüp Gözgeç’in karşısında hazırlıklarını tamamlayarak kongre tarihini bekleyen Selçuk Aydın’ın yeni başkan olmasına kesin gözüyle bakılırken, Gözgeç’in türlü türlü oyunları ve hukuk tanımazlığı sonrasında Dünya Şampiyonu Boksör Selçuk Aydın’ın aday olarak seçime girmesi engellendi. Yani Gözgeç’in hukuksuzluğu ile Selçuk Aydın’ın seçilme hakkı elinden alındı.

Konuyla alakalı dava süreci devam ederken, yaşanan gelişmeler Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in psikolojisini iyice bozmuş olarak gözüküyor. 

Sosyal medya hesabından yargıyla alakalı bir konuda iktidara şirin gözükmek için eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’ya küfürler yağdıran Gözgeç, Boks Federasyonu Başkanı olduğunu unutmuş olsa gerek.

Küfürleri havada uçuşturan Gözgeç, iktidara yakın isimlerden de uyarı alınca paylaşımları sildi.

Boks Federasyonu adaylığı sürecinde hukuk, kanun ve kural tanımadan başkanlığına devam eden Gözgeç’in kendisiyle alakalı olan dava sürecinde destek bulmak amaçlı böyle bir hamlede bulunduğu kulislerde konuşuluyor.

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında soruşturma başlatılması çok doğru. Cezasını da en ağır şekilde çekmeli ki, ağzından çıkanı kulağı duysun bundan sonra!

Benzer suç işleyen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında da yakalama kararı çıkartılacak mı? Merakla bekliyoruz.




Selçuk Aydın tepkisini gösterdi
Gözgeç’in skandal paylaşımları sonrası Selçuk Aydın’ın yaptığı açıklama dikkat çekti ve boks camiasında büyük beğeniyle karşılandı.

Selçuk Aydın,” Ülkemizin ve milletimizin onuru Sn. Cumhurbaşkanımız hakkında saygısız ve çirkin paylaşımlar yapan milliyetsiz şahsı esefle kınıyorum. Yapılan bu alçaklık TC vatandaşı olarak hepimize yapılmıştır. Sorumlusunun en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Sevgi kişiyle alakalıdır ancak makama saygı göstermek zorunludur. Şimdi gelelim bizim sözde Fed. Başkanı Hacı Eyüp beye, hükümetimize iyi ve hoş görünmek için kullandığı üslup tam da şahsına yakıştırdığımız sıfatı doğrular niteliktedir. Türkiye şampiyonalarında sırf mevcut istilacı yönetimi desteklemedikleri için hakemler ve idareciler tarafından mobbing uygulanan antrenörlerimiz ve sporcularına yapılan haksızlıklar neticesinde, centilmen sporun temsilcileri tasvip etmediğimiz şekilde hakaretler ve kavgalarla birlikte, ana haber bültenlerine taşınmıştır. Bu durum bana “adaletin olmadığı yerde anşarşi başlar” sözünü hatırlattı.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor müzesinde yerini alacak
Konyalı ailenin Trabzonspor sevgisini HaberTS okurları dün izledi. 

Muhabirimiz Ömer Karakaş’ın özel haberi büyük beğeni ve ilgiyle karşılandı.

Yaklaşık 30 yıl önce çekilen fotoğraf karesi ve o karenin hikayesi Trabzonsporlu taraftarların da talebini beraberinde getirdi.

Anlam yüklü örgü forma ile o formanın fotoğrafının Trabzonspor Müzesi’nde sergilenmesi istendi.

Trabzonspor Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun ve ailenin ortak kararı ile beraber örgü forma ve anlam dolu o fotoğraf Trabzonspor Müzesi’nde yerini alacağını öğrendik.