Şahinkaya ailesi ve Ertuğrul Doğan
Trabzonspor As Başkanı Ertuğrul Doğan’ın Trabzonspor sevgisi doğduğu ailenin Trabzonspor’da bıraktığı ayak izlerini takip etmesiyle başlar. Ertuğrul Doğan’ın dediği gibi çocukluğu adeta Bordo Mavili takımın efsane günlerinde soyunma odasında geçmiştir. Doğan’ın; Sebahattin, Coşkun, Bülent ve Güngör Şahinkaya dayılarıdır. Dört dayısından en büyüğü olan Sebahattin Şahinkaya her Trabzonlu gibi mahalle aralarında ve Ziya Bey tesislerinde top oynamışlığı vardır ama okumayı tercih ederek bugün Profesör Dr.Sebahattin Şahinkaya olarak hayatını İstanbul’da sürdürüyor.
Gelelim efsane Trabzonspor dönemlerine. Coşkun Şahinkaya taraflı tarafsız herkesin beğeniyle izlediği ve İdmanocağı’nda forma giyen namı değer kabak Coşkun. Coşkun Şahinkaya 1967 yılında İdmanocağı’nın katılımı ile kurulan Trabzonspor’da bir süre forma giydikten sonra futbolu bıraktı ve iş dünyasına atıldı. Üçüncü dayı Bülent Şahinkaya Trabzonspor bayrağını ağabeyi Coşkun Şahinkaya’dan aydıktan sonra dönemin 2. Liginde Trabzonspor kaptanlığı yaptı. Bülent Şahinkaya, Trabzonspor’un ekonomik olarak zor durumda olduğu dönemlerde çok önemli bir transfer ücreti ile Galatasaray’a transfer oldu ve Kaptan Küçük Bülent’ten elde edilen parayla Trabzonspor, lige çıktığı şampiyon kadroyu oluşturdu.
Ertuğrul Doğan için başlayan Trabzonspor serüveninin en güzel ve anlamlı dönemi ise en küçük dayısı Güngör Şahinkaya ile birlikte Hüseyin Avni Aker stadında 8 yılda kaldırdığı 6 lig şampiyonluğuydu. Körpe yüreğinin en masumane ve temiz duygularla attığı dönemlerde yaşadığı bu 6 şampiyonluğun ona kazandırdığı Trabzonspor sevgisiyle şampiyonluğun ne anlam taşıdığını bilen insanların başında geliyor ve yaşadıklarını bugün kendi yaşındakilere yaşatmak için çaba gösteriyor. 
Trabzon’dan Konyaspor maçını kazanmanın sevinciyle İstanbul’a dönen Ertuğrul Doğan, babasının evde maç izlerken rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı haberini aldı. Babası Atilla Doğan, Trabzonspor’un Konyaspor maçını büyük dayısı Prf.Dr Sebahattin Şahinkaya ile izlerken yaşadığı heyecan sonrası fenalaştı. Haberde de okuduğunuz gibi hastanede gözetim altında tutulan ve bilinci açık olan Atilla Doğan, bugün servise alınacak. Bizde bir kez daha Atilla Doğan’a geçmiş olsun derken Ertuğrul Doğan’ın getireceği kupaya kavuşmasını dileriz.

Uğurcan Çakır’ın babası da Meydan’daydı
Trabzonspor’un Konyaspor galibiyeti sonrası Trabzon Meydanı doldu taştı.
Bu sezon şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden biri olan kaptan Uğurcan Çakır’ın babası Mustafa Çakır da Meydan’da taraftarlar ile beraber galibiyeti kutladı.
Trabzonsporlu taraftarların coşkusunu canlı olarak sosyal medya hesabından yayınladı.
Trabzonspor sevgisini babadan oğula geçiren Mustafa Çakır’ı da, şampiyonlukta önemli pay sahibi olarak görüyoruz.
Uğurcan Çakır’a Trabzonspor sevgisi bu şekilde aşılanmış olmasaydı, kimse onu geçtiğimiz sezon gösterdiği performans sonrasında Süper Lig’de tutamazdı.
Sizin gibi baba oğul Trabzonsporlular iyi ki var.

Trabzonspor sevgisi dünyanın her yerinde
Azerbaycan’da bir Trabzonspor taraftarı, 22 yıldır Trabzonsporlu olduğunu öğrendiğimiz Nurlan Ceferi Bakü’de yaşıyor.
Nurlan Ceferi’nin üzerinde Trabzonspor’un eski sezon formasını gören Trabzonsporlu Buğra Engin’in ablası hemen kardeşine haber veriyor.
Trabzonsporlu Buğra yeni sezon formasını aldığı gibi oğluyla beraber Azerbaycanlı kardeşimize hediye etmek için yanına gidiyor.
Minik Buğrahan’ın üzerinde Trabzonspor formasını gören Azerbaycanlı Nurlan Ceferi, ”senin Allah’ına kurban. Gel bir sarılayım sana” diyor.
Nurlan Ceferi’nin verdiği mesaj ise Trabzonsporluları oldukça duygulandıracak, Trabzonspor’un büyüklüğünü çekemeyenleri ise çıldırtacak cinsten.
Trabzonspor tutkunu Azerbaycanlı renktaşımızın o sözleri;
“Trabzonsporlu taraftarlara, can kardeşlerime söyleyeceğim odur ki, biz sizi seviyoruz. Azerbaycan’da Trabzon taraftarı var. Ve Trabzonsporlu olmak için, Trabzon’da yaşamak, Trabzon’da doğmak gerekmiyor, Trabzonsporlu doğmak gerekiyor.”

Eyüp Yusuf’u son yolculuğunda yalnız bırakmadılar
Trabzonspor’un Konyaspor galibiyeti sonrası Eyüp Yusuf’un maçın heyecanına dayanamayarak kalp krizi geçirmesi, Trabzonsporluları derinden üzdü.
Eyüp Yusuf, bugün Araklı’da son yolculuğa uğurlanırken Trabzonspor camiası da oradaydı.
Kaptan Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz ve Yusuf Erdoğan yönetim kurulu üyeleri ile beraber cenazeye katıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu da, İstanbul’a dönüşünü ve iş görüşmelerini cenaze nedeniyle iptal etti.
Trabzonsporlu Eyüp Yusuf’un cenazesine katılan isimler arasında yerini aldı.
Trabzonspor’un Konyaspor ile oynadığı karşılaşmada bir taraftar daha fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. O taraftarın sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini aldık.

Vakfıkebir’i dev bayraklar ile süsleyecekler 
Trabzonspor’un Konyaspor galibiyeti sonrası şehir bordo maviyle şampiyonluk süslemelerine hazırlanıyor. Vakfıkebirliler de harekete geçmiş durumda.
Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Hasan Bahadır sosyal medya hesabından paylaştığı görsel ile beraber,” İlçemizi 61 Dev Bayraklarla Donatıyoruz! l Görseldeki Lokasyonlara Dev Bayraklar Yerleştirilmiştir. Ayrıca Kanuni Sokak,14 Şubat Kurtuluş Cd., Tonya Yolu,Fol Deresi ve Vakfıkebir Devlet Hastanesi, Mevkilerine küçük bayraklarla süsleme yapılacaktır. Fol deresi üzerine 20x12metre dev bayrak, hastane önündeki üst geçide 28metrelik pankart, Yalıköy merkez. Önümüzdeki Günlerde ilçemize Tüm Bayraklar Yerleştirilecektir.

BU HİKAYEDE OLMAK İÇİN SENDE DESTEK OL
Yapılan bağışlar sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır.. Destek için; Dernek Başkanımız Hasan BAHADIR, Tribün liderimiz Murat GÜNAYDIN ile irtibaata geçebilirsiniz..” İfadelerini kullanarak çağrı yaptı. 
Sosyal medya üzerinden yapılan bu çağrı dakikalar içerisinde çok sayıda Trabzonsporlu tarafından karşılık buldu.
Söz konusu Trabzonspor ise gerisinin halledildiğini ve derneklerin güzel görüntüler ortaya koyma çabası bizleri de mutlu etti.


 

Editör: TE Bilişim