SAFİYE SEYMENOĞLU BAŞVURUSUNU YAPTI
AK Parti’de 3 dönem kuralına takılmayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Trabzon eski milletvekili Safiye Seymenoğlu, yapılan seçimlerde aday adayı olmasına rağmen AK Parti’den vekil adayı olarak gösterilmemişti. Birinci derece yakın çevresini devletin önemli kesimlerine yerleştirmesi yönünde çıkan haberlerle gündemi oldukça meşgul eden Seymenoğlu, yeniden AK Parti’den Aday Adayı başvurusunda bulundu. Seymenoğlu bu sefer aday gösterilecek mi? Gösterilirse, Trabzon mu olacak yoksa başka şehir mi? Onu zaman gösterecek ama görünen o ki, Seymenoğlu hakkında çıkan torpille işe yakın çevresini koyma iddiaları yeniden gündeme taşınacak. Peki bundan Erdoğan bu sefer etkilenecek mi? Onu da zaman gösterecek. Bir rivayete göre de, RTE’nin izni olmasan Safiye Seymenoğlu’nun aday adayı olmayacağı yönünde.

ŞEHRİN "ABİ"Sİ KİM OLACAK?
AK Parti MYK’sında yer bulamayan ve genel başkan yardımcılığını kaybeden Soylu, son yapılan seçimlerde Fenerbahçe kongre üyesi olması nedeniyle Trabzon şehrinde çok yıpratılmıştı. Ciddi bir kesime göre ise bu durum Trabzon’da AK Parti’nin daha fazla vekil çıkartmasının önüne geçmişti. Fakat Soylu’nun seçimlerde ne kadar fedakarca çalıştığı herkesin malumu. Acaba Soylu, Trabzon değil de Ankara ya da İstanbul’dan mı aday gösterilecek sorusu herkesin kafasında. Böyle bir durumda Lehrin abisi pozisyonu boşalacaktır. Mevcut adaylar içerisinde vekilliğe devam eden, en kucaklayıcı, en sevilen ve teşkilatların içinden gelen Ayşe Sula Köseoğlu, “Ayşe Abla” misyonu ile kısmen boşluğu kapatsa da, şehir her zaman bir “abi” ister. Öte yandan yeniden sahne almaya çalışan Faruk Özak’ın da aday olup şehrin abisi pozisyonuna gelmesi ihtimal dışı değil.

GÖKYÜZÜ ŞEHİDLERİMİZE AĞLADI
Trabzon’da dün adeta yer yerinden yarıldı. Tıpkı Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan Trabzonlu komiserimiz Ahmet Çamur’un Trabzon’un Çaykara ilçesinde cenaze töreninin gerçekleştiği gün gibi. Şırnak’ta şehit düşen Tonyalı polis memurumuz Soner Yıldırım son yolculuğuna hak ettiği şekilde binlerce kişi tarafından uğurlanırken, sadece insanlar ağlamıyordu. Gök de ağlıyordu. Şehitlerimize rahmet yağıyordu. Şehidimiz Ahmet Çamur’un cenaze töreninde çekilen fotoğraf ile, şehidimiz Soner Yıldırım’ın cenazesinin Trabzon’a indiği anda, iki ayrı günden çekilen aynı bölgenin karesi sosyal medyanın en çok paylaşılan fotoğrafı oldu. Vatan için şehit olan şehitlerimizden öncelikle helallik istedikten sonra söyleyecek tek sözümüz var;”Trabzon, Türkiye’nin son kalesidir. Yıkılmayacak. Bölünmeyecek. Vatan için, bu terör bitene kadar sonuna kadar mücadelesini verecek.”

TRABZONLU JOHN BAŞROL OYUNCUSU OLDU
Fenerbahçeli Acun'un Yetenek Sizsiniz isimli programına yıllar önce katılan ve ısrarla Trabzonsporlu olduğunun altını çizen John, yıllar sonra yine karşımıza çıktı.Yetenek Sizsiniz yarışmasında gösterdiği performans ve sevimli tavırlarıyla bütün Türkiye’nin ilgisini çeken  Johnjaguar Jnr Nyambi, Robinson Crusoe ve Cuma filminde üstlendiği başrol ile yeniden sevenlerinin karşısında. Film fragmanını izleyenler, “bu John, bizim Trabzonlu olan mı?” şeklinde şüpheye de düşüyor. Çünkü kendisi ciddi imaj değişikliğine gitmiş. Saçlarını kestirerek, kel yapan John’da bu imaj değişikliği sebebiyle biraz zor durumda. Çünkü onu Yetenek Sizsiniz programından tanıyan hayranları, film fragmanların da gördüğü kişinin o olduğunu anlayamıyor. John bizlere ulaştı ve takipçilerimiz aracılığı ile filmde oynayan kişinin kendisi olduğunu ve, ”ne kadar imaj değiştirsek de biz hep Trabzonlu John olarak kalacağız.” şeklinde Trabzonlu takipçilerine mesajını gönderdi. Son günlerde sokaklarda afişleriyle, magazin programlarında oynadığı filmi yorumlarken gördüğümüz John’a, sinema hayatında başarılar dileriz.

KAYSERİ İLE TRABZONSPOR DOSTLUĞU
Şehit haberlerinin gölgesinde bir deplasmandı Kayserispor deplasmanı. Kayseri şehri ile Trabzon şehri arasında başlayan dostluk görüntüleri ise, teröre vurulacak en güzel darbelerden biri oldu. Kayserisporlu taraftarlar ile Trabzonsporlu taraftarların ortak ses olarak, ”ne mutlu Türk’üm diyene”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde benzeri tezahüratlar ile Kadir Has Stadı’nı inletirken tüylerin diken diken olmama imkanı yok. Her şey harikaydı. Trabzonspor’un kazanmasından daha önemli yaşanan olaylar vardı. Trabzonsporlu taraftarlar, Kayseri şehrinde kendi evinde gibi geziyor futbolseverlerin üzerinde Kayserispor forması var ise, atkısı bordo-maviydi. Atkısı Kayserispor olanın forması bordo-maviydi. Bu dostluk bütün Türkiye’ye örnek olmalı. Bu dostluğun temelinin atılmasında emeği geçen Gurbetçi Gençler’e, bu dostluğun pekişmesinde ve dün gerek maç öncesinde gerekse maç oynanırken emeği olan Trabzonlu Gençler’e ve bütün Trabzonsporlu taraftarlara ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. 
Editör: TE Bilişim