UĞURCAN ÇAKIR’IN KAFASI RAHAT DEĞİL

Gençlerbirliği karşısında takımın puan almasında şüphesiz en büyük etken Uğurcan Çakır’dı. Hem de kafası rahat olmayan bir Uğurcan. 23 yaşındaki kaleci yeni dünya evine girdi. Duyduk ki, maddi olarak ciddi sıkıntısı var. Onu Trabzonspor’un kalesinde görenlerin istekleri bitmiyordur elbet. Durum böyle olunca aylık 14.400 Euro da yetmiyor. Şöyle de düşünülebilir, kariyerinin en iyi dönemlerinde köşeye birikim yapamıyor. Tatil yaparken ince hesaplar yapmak zorunda kalıyor. Bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu öğrendik. Durum birkaç defa yönetime iletilse de, iyileştirme konusunda olumlu cevap alınamadığını öğrendik. Üzüldük. Evet 2021 yılına kadar sözleşmesi var ama bir de gerçekler var. Uğurcan Çakır’ın kazandırdığı puanların yanı sıra kazandırdığı paralar da var. Bari bunu göz önüne alıp, Uğurcan’a hak ettiği değerin en azından yarısı verilmeli ve performansı daha da katlanmalı.

BERAT ALBAYRAK’IN KIRGINLIĞI


Trabzonspor’a olan bağı, bağlılığı ve sevdası tartışılmaz Berat Albayrak’ın. Oğlu Ahmet Akif’in fanatik Fenerbahçeli dedesi Recep Tayyip Erdoğan’a rağmen, Trabzonspor’dan vazgeçmemesi ve Sadık Albayrak’ın izinden gitmesi ailenin Trabzonspor’a verdiği değerin net göstergesi. Şimdi bunları neden anlattık. Bu yazımızdan sonra ,”Berat Albayrak’a ne?” diyenler olacaktır. Berat Albayrak sezon başında Trabzonspor’un ciddi sıkıntılarını çözdü. Ülkenin ekonomik olarak zor günler geçirdiğinde o Trabzonspor’un localarının satılması için de mücadele veriyordu. Çok şükür hem ülke hem Trabzonspor ekonomik olarak büyük sıkıntıyı atlattı. Ülkede faizler düşürüldü. Trabzonspor’un borcu ödenebilecek rakamlara geldi. Derken, Trabzonspor’da yüksek maliyetli transfer gerçekleşti. Yönetim,”gösteriş yapmayın gerçekleri görün” diye uyarıldı. Fakat dinlenilmedi. Berat Albayrak'ın da Trabzonspor’un ayağını yorganına göre uzatmamasından oldukça rahatsız olduğu bilgisine ulaştık. 

TOLUNAY KAFKAS YOLUN SONUNA GELİYOR


Trabzonspor sayesinde isim yapan, bütün kariyerini Trabzonspor’a borçlu olan Tolunay Kafkas eşi ve kayınbabasını dinleyerek Trabzonspor’u mahkemeye verdi. Sadri Şener’in, Trabzonspor’dan ayrılırken ahiret vadeli sözleşme imzalattığı Tolunay Kafkas bu kozu iyi kullandı. Sorduk, soruşturduk. 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’u şampiyon yapan başkan Sadri Şener, Tolunay Kafkas’a hiç söz etmedi mi? Ettiğini öğrendik. Fakat Tolunay Kafkas, Sadri Şener’e de rest çekerek Trabzonspor’dan faiziyle aldı. Eşi kızarmış! Kayınbabası üzülürmüş… Müşlerin arkası gelmiyor tabi ki niyet iyi olmayınca. Verdiği bazı tepkiler psikolojik olarak hiç de iyi görüntü vermeyen Tolunay Kafkas 2 yıldır Milli takımda Alt yapı koordinatörü olarak görev yapıyor ve kazanmaya devam ediyor. Görev yaparken de Trabzonspor’a olan kinini sürdürüyor. Tabi ki, Trabzonspor’a yaptığı yanlışın bedelini de ödeyecektir. Ama bugün ama yarın. Yine duyduk ki, Tolunay Kafkas’ın görevine son verilmesi için Trabzonspor’un ağır toplarının harekete geçtiği ve onu artık milli takımda barındırmamak için çalışmalara başladı. Yakındır, Tolunay Kafkas milli takımdan gönderildi haberini okumamız. Gerçi o yine yolundadır… Alır tazminatını bakar keyfine.


FARABİ’NİN ÇIĞLIĞINA KULAK TIKAMAYIN


Türkiye sağlıkta devrim yaptı diyoruz. Trabzon’da yaşananlar ise herkes gibi bizleri de üzüyor. KTÜ Farabi Hastanesi’nde ameliyat olan hastalar ve yakınları, “hastane batakta, şunları alın” denilerek ameliyat öncesi sağlam bir şok yaşıyor. Nedense bu sorunlar görmezden geliniyor. Gücü elinde bulunduran siyasiler bu konuya el atmıyor. İYİ Parti’nin konuya hakim vekili Hüseyin Örs tepkisini dile getiriyor fakat o da fayda vermiyor. KTÜ’de yıllarca görev yapan Hüseyin Örs’ün isyanına kulak vermeli, Farabi Hastanesi’nde sorunlar biran evvel çözülmeli. Şimdilik Farabi’ye düşenlerin Allah yardımcısı olsun…

MOLOZ’DA RANTÇILAR DEVREDE!


Moloz’da yapılan caminin etrafı için muhteşem bir proje yazıldı. Moloz, Trabzon’un kurtuluşudur. Şehrin iki tane merkezi olacak. Dolmuşları Meydan’ın kaldırmadığını net görüyoruz. Moloz projesi bittikten sonra, Trabzon sağlam nefes alacak. Alacak almasına da şehri rahatlatacak olan bu projede yer almak için rantçıların yine devreye girdiği ve projeden yer kapmanın peşine düştüğünü öğrendik. Başkan Murat Zorluoğlu’nun bu projede Trabzonspor’a katkı sağlayacak bir bölüm ayıracağı da konuşuluyor. O güzel olur, fakat orada hak sahibi olanların mağdur edilerek, iktidara yakın kişilere arsaların peşkeş çekilmesine bizler gibi Murat Zorluoğlu’nun da karşı geleceğine inanıyoruz.