Şampiyon forma yola çıktı

HaberTS’nin Youtube kanalında canlı yayınlanan TS Saati programında Trabzonspor – Konyaspor maçı için skor tahminlerinde doğru cevap verenler arasında yapılan kura çekiminde Trabzonspor’un teknik adam ve futbolcular tarafından imzalanmış forması talihli izleyici Tolunay İnci için yola çıktı. Maç skoru için 173izleyicimiz ankete katılırken 2-1 Trabzonspor kazanacak cevabı veren 14 izleyici için canlı yayında kura çekimi yapıldı. Geleneksel hale getirilecek ve ilki bu hafta yapılan skor tahmini bölümünde doğru cevap veren izleyicimiz Tolunay İnci, imzalı formayı kazanan izleyicimiz oldu. Dün forması tarafımızdan TS Club mağazasından alınan Trabzonspor forması, teknik heyet ve futbolculara imzalattırıldıktan sonra kargo ile Tolunay İnci’nin yaşamını sürdürdüğü İstanbul’a gönderildi. Tolunay İnci’nin geleceğe güzel bir anı olarak taşıyacağı şampiyonluk formasını iyi günlerde giymesini diliyoruz.

Pereira röportajı ve yankıları

Dün büyük ses getiren Trabzonspor’un eski oyuncusu ve kaptanı Pereira’nın açıklamaları gündeme damga vurdu. HaberTS editörlerinden Ezgi Alp’in yaptığı röportaj ulusal medya gruplarında da yer alırken, sosyal medyada çeşitli gruplar tarafından da kullanıldı. Haberin önemli olması bir yana daha önemlisi bu röportajı bazı gruplar kendi haberleriymiş gibi bazıları da röportaj içinden paragraflar kullandı. İşin garibi ulusal medya grupları haberi kaynak göstererek yayınlarken, çıkış arayan ve bu yolda her yolun mubah olduğuna inanan kişilerin ortak tutkumuz Trabzonspor olduğuna göre emeğe biraz olsun saygı göstermelerini tavsiye ederiz.



Avcı’nın tatlı sıkıntısı

Trabzonspor’un Sivasspor ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan ve sonrasında ki üç karşılaşmada yer almadıktan sonra Konyaspor maçının 71. Dakikasında oyuna giren Marek Hamsik’in dönüşü Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’yı tatlı bir sıkıntının içine soktu. Hamsik’in gelişi ve Perez’in cezasının sona ermesiyle orta alanda Hamsik, Abdulkadir Ömür, Bakasetas, Siopis, Dorukhan ile Berat’ın forma beklediği ve bu 6 oyuncudan sadece üçünün orta alanda maça başlayacağını düşünürsek Avcı’nın bu tatlı rekabette kime görev vereceği büyük merak konusu oldu. Son haftalarda Siopis, Bakasetas, Dorukhan ve Abdulkadir Ömür’ün dönüşümlü olarak oynadığı Bordo Mavili takımda 10 numara pozisyonunda Abdulkadir Ömür ileBakasetas arasında tercih yapacak olan Avcı, 5 ve 8 numara pozisyonunda bakalım kimleri ilk tertipte sahaya çıkartacak.



Yönetim çıkartma yapacak

Trabzonspor’un Pazar günü deplasmanda Alanyaspor ile oynayacağı karşılaşma için Bordo Mavili yönetim Antalya’ya gidecek. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Ertuğrul Doğan ile İstanbul’da ki yönetim kurulu üyelerinin Pazar günü Antalya’ya gitmesi beklenirken, Trabzon’da bulunan yönetim kurulu üyelerinin de Cumartesi günü özel uçakla Alanya’ya gidecek kafilede yer alacak. Bu zorlu deplasman için siyasiler ve eski başkanlardan bazı isimlerinde karşılaşmayı tribünden izlemesi beklenirken, Trabzonspor yönetimi talepleri karşılamak için Alanyaspor yönetim kurulu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) den kontenjanlarını arttırması talebinde bulunacak. Bu talebin olumlu karşılanması halinde protokol tribününde diğer statlarda da olduğu gibi Trabzonspor tarafı ağır basacak.



Misafir takım tribünü uyarımız ses getirdi

Dün HaberTS’nin bu sütunlarında Trabzonspor yönetim kuruluna çağrıda bulunmuş, hiçbir yerde kısıtlama yapılmazken misafir takım taraftarı yasaklarının devam etmesinin anlamsız olduğuna vurgu yapmıştık. Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Türkiye Futbol Federasyonu’na konuyu taşıması gerektiği ve kalan haftalarda misafir takım uygulamasının yasaklanmasının kaldırılması gerektiğinin gerekçelerini yazmıştık. Bu çağrımız dün Trabzonspor taraftarlarını da ayağa kaldırdı. Özellikle Trabzon dışında yaşayan Bordo Mavili taraftarlar yasağın kalkmasının farklı yollara baş vurmaktan çok daha iyi olacağını ve imkanlarının zorlayarak ev sahibi takım taraftarları arasına girmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bu tespit yasak halinde çok daha vahim olayların meydana gelebileceğini gösterdi. Zaman zaman özellikle Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda Bordo mavili taraftarların ev sahibi takım taraftarları içinde yer aldığına da şahit olmuştuk. Kalan haftalarda maçların daha da gerilimli olacağından yola çıkarak misafir takım tribünlerinin açılmasının en azından muhtemel daha büyük olayların önüne geçilmesi adına da önemli bir adım olacak.

Editör: TE Bilişim