BAHÇELİ'YE İLK KONTRA TRABZON'DAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine yaptı yapacağını, parti içerisinde kendisine rakip olarak gördüğü herkese karşı tavrıyla büyük tepkilere neden olurken, Bahçeli’nin hedefindeki son isimde Meral Akşener oldu. Tuğrul Türkeş gibi Akşener’de bakanlık teklifi alan bir MHP’li idi. Akşener, MHP’nin duruşuna uyarak gelen teklifi kabul etmedi. Bu durum Akşener’in MHP’de kitlesini daha da katladı. Durum böyle olunca erken seçimde adaylığı en kesin isimlerden biri olan Akşener’in, adaylar arasında gösterilmemesi, Bahçeli’nin MHP’yi değil kendisini düşündüğünü net şekilde gösterdi. Akşener hamlesinin Türkiye genelinde parti adına en az %2 oy kaybı demek olduğunu bile bile Bahçeli’nin kendi koltuğunu sağlama alma çabasına ilk kontra ise Trabzon adaylarından biri olan Hasan Suiçmez’den geldi. Trabzon’dan MHP 4.sıra olarak vekil adayı gösterilen Hasan Suiçmez, Akşener’in aday olarak gösterilememesine tepki gösterdiği paylaşımı ise kısa süre içerisinde sildi ve şunu paylaştı: “Ülkücüler davalarını savunurlar, yanlışları eleştirirler, bu duruşun kişiler ile ilişkisi yoktur!” 
MHP’nin Trabzon adayları ise şu şekilde: 1 Koray Aydın, 2 Yavuz Aydın, 3 Hüseyin Örs, 4 Hasan Suiçmez, 5 İlyas Eroğlu, 6 Gülen Demir

CHP'DE HALUK PEKŞEN BİR ADIM ÖNDE
CHP Trabzon’da ilk sıra adayı olarak Haluk Pekşen yine gösterilmesi bekleniyor. 
Genel Merkezin erken seçimlerde bütçe ayırmaması bu alınacak kararda en önemli etken. Canalioğlu’nun verdiği çaba ise maddi imkansızlıklara takılmış gözüküyor. CHP’de büyük sürpriz ise 2. Sırada olacak. CHP’nin ikinci sıra adayı olan ve Akçaabat’ın sevilen isimlerinden Ali Türen Öztürk 5. Sıraya kaydırılıyor. Son seçimlerde 4. Sırada bulunan Yavuz Karan ise 2. Sıraya yerleşiyor. Bu değişiklik merkezde ciddi anlamda CHP’ye artı puan kazandıracaktır. Fakat batıda neler değişir bunu zaman gösterecek. CHP’de bir değişiklik ise 6. Sırada bulunan Mustafa Aydın’ın yerine Cemil Boztaş getirilerek olacak.

SOYLU'NUN YERİ GARANTİ
AK Parti’de Trabzon adayları merak konusu olmaya devam ediyor. 
Genel merkezden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden gelen bilgilere göre, Süleyman Soylu yerini koruyacak. Süleyman Soylu’nun seçim süreci ve sonrasında şehirde yaptığı çalışmaların erken seçimde de meyvesini vermesi bekleniyor. AK Parti ikinci sıra ve sonrası sürprizlere açık. Bu anlamda 6. Sıra adayı Salih Cora 2.,3.,4.sırayı zorlar gibi gözüküyor. En kötü ihtimale Cora'nın 5. sıra gösterilerek 5 vekil zorlanacak. Eski bakan yardımcısı Muhammet Balta’nın seçmene hitap edememesi Cora’nın ise seçmenin tercih ettiği isim olması bu ikili arasında değişikliğe neden olabilir. Cora’nın yeniden 6. Sıra aday olması halinde bir çok AK Partili’nin karara tepki göstermesi muhtemel. Geçtiğimiz seçimlerde Davutoğlu’nun da söz hakkı olduğu Trabzon vekil kararlarında bu dönemde tek ses olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karar vereceği bilgisine de ulaştık.

HACIOSMANOĞLU TRABZON'A KAMP KURDU
Başkan Hacıosmanoğlu Trabzon’a kamp kuruyor. Galatasaray maçı için şehre gelen başkan, Süleyman Hurma ile sürekli istişare halinde. Bu sene tek hedef olarak Süper Lig şampiyonluğuna kilitlenen Hacıosmanoğlu, hata istemiyor. Başkan Hacıosmanoğlu olağan kongre öncesi de çalışmalarını sürdürüyor. “61 yaşıma kadar bırakmayacağım” diyen Hacıosmanoğlu, yeni yönetimini belirleme çalışmalarına da başladı. Yeni yönetime girecek isimler sır gibi saklanırken, Asbaşkanın kim olacağı ise merak konusu. Hacıosmanoğlu’na yakın kişilerin delegeler ile yaptığı görüşmeler sonrası yüzlerinin güldüğü gözüküyor. Başkan Hacıosmanoğlu’na karşı muhalefetin birleşememesi halinde Trabzonspor’da istikrarın devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Taraftarın da geneli, Şota, Süleyman Hurma ve Hacıosmanoğlu’nun muhteşem bir uyum yakaladığını bu uyumun bozulmaması gerektiği konusunda fikir birliği yapıyor.

BAHAR KURBAY KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU
Trabzon basınında mektepli çalışan çok azdır. Genelde bir çoğu liseyi bitirdiği gibi Yavuz Selim’in tozunu yutar. Daha sonrasında yükselir. Genç muhabir Bahar Kurbay ise bu işin mekteplisi. Mezun olduktan sonra çalışmadığı gazete, çalışmadığı haber sitesi ise çok azdır. O gazete onun, bu site diğerinin derken, sonunda kendisine ait bir site açtı ve işe koyuldu. “Bahar Kurbay ile farklı bakış” sloganıyla yola çıkan ve yaptığı özel haberler ile dikkat çeken www.haberbk.com’a yayın hayatında başarılar dileriz. 

Editör: TE Bilişim