BAŞARININ TADINI KAÇIRAN KARABORSACILAR

Hüseyin Avni Aker yıkılıp, Medical Park Stadyumu yapıldığında bir çok spor yorumcusu Trabzonspor taraftarının büyüklüğünü küçümsemişti. Trabzonsporlu taraftarlar stadyumu sadece büyük maçlarda değil hemen hemen her maç doldurmayı başardı. Trabzonsporlu taraftarlar bir çok maçta bilet bulunamazken, stadyumda ufak boşlukların oluştuğu karılaşma sayısı da az oldu. Özellikle büyük maçlarda binlerce taraftarın ilgisi, bilet konusunda da sıkıntı yaşattı. Durum böyle olunca sosyal medyadan bilet aramaya başlayan Trabzonsporlu taraftarlar karaborsacıların kurbanı da oldu. Bilet fiyatları iki, üç bazen de 10 katına satıldı. Biraz daha araştıralım dedik. Bazı Passolig kartların asıl sahipleri hayatlarında hiç maça bile gitmemişti. Amcası, dayısı, abisi, kardeşi üzerine Passolig kart alarak maç maç yüksek fiyatlara devir edip satanların da olduğunu öğrendik. Sadece ticari amaçla kartlarını almış ve büyük maçlarda yüksek fiyatlara devir işlemi yaparak kombine fiyatlarının kat ve kat fazlasını kazandıklarını öğrendik. Bu biletleri sosyal medya aracılığıyla kar yaparak satıyorlar. Bütün taraftarlar gibi emniyet yetkilileri de bu satıcıları görüp tespit edebilir. Hani Passolig karaborsaya karşı kurulan bir sistemdi? Ey yetkililer, sosyal medyayı açarak büyük maç öncesi karaborsacıları tespit etmek bu kadar zor mu? Biletleri erkenden alıp, maç günü yüksek fiyatlara satan kişilerin bulunarak haklarında işlem yapılması için buradan çağrı yapıyoruz. Lütfen gereğini yapın ve başarılı sonuçlar sonrasında gerçek Trabzonsporlu taraftarlar gerçek bilet fiyatları üzerinden biletlerini alabilerek maça gelebilsin.


UEFA RESMİ HESAPTAN TRABZON'U DÜNYAYA DEŞİFRE ETTİ!

UEFA resmi hesabından yaptığı paylaşım ile Trabzon’u yönetenleri adeta topun ağzına attı. Bunu bilinçli mi yaptılar bilinmez, fakat görüntüyü gören bir çok Avrupalı tepkisini dile getirdi. Hiç hoş gözükmeyen fotoğraf ile UEFA’nın paylaştığı ve “Avrupa’nın hangi takımı bu stadyumda maçını oynuyor?” sorusunda Trabzon’un da reklamı hiç iyi yapılmadı. Trabzon şehrinin çarpık yapılaşmasının, yüksek katlı binaların, sahilin yok edildiği görüntüde, Trabzonspor’un yıllardır maçlarını oynadığı stadyumun çevre düzenlemesinin de ne kadar kötü olduğu gözlendi. Trabzonsporlu taraftarlar da UEFA’nın bu paylaşımı kasıtlı bu şekilde yaptığı konusunda fazlasıyla fikir belirtti. Sonuçta Trabzonspor Medical Park Stadyumu’nun çok daha güzel görüntüleri var. Stadyumu ön plana çıkartacak muhteşem açılar da var. Ama bizlere de öyle geliyor ki, Avrupa stadyumu değil, Trabzon’a hiç yakışmayan görüntüleri ön plana çıkartmayı düşünmüş bu soruyu sorarken! Neyse, şimdi en azından Akyazı’nın çevresinde yüksek katlı binalara yer verilmemesi gerektiğini, çevre düzenlemesinin biran evvel yapılması gerektiğini bir kere daha net şekilde görmüştürler İnşallah…

ÇAKMA RİZESPORLULARA DİKKAT!

Trabzonsporlu taraftarların Rizesporlu taraftarlar ile arası yıllardır bir gerilir, bir barışır. Karadeniz insanı tez parlar, kolay sinirlenir. Durum böyle olunca ateşle barut etkisi oluşuyor. Son olarak Muharrem Usta döneminde iki şehrin arası oldukça açılmıştı. Muharrem Usta’nın görev süresinin sona ermesinden sonra yeni gelen yönetim, Rize ile Trabzon arasında oluşan gerginliğin sona ermesini şampiyonluk kadar önemsedi diyebiliriz. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yöneticiler Trabzonsporlu taraftarların tepkilerine kulak tıkadı ve Rize’ye zeytin dalı uzattı. Rize’nin Rizespor ile alakası olmayan binlerce holiganı Trabzonspor’un zeytin dalını kırmaya kalktı. Fakat Trabzonspor yönetimi pes etmedi, vazgeçmedi ve sonunda iki şehir arasında oluşan yüksek tansiyonu düşürdü. Umarız bu hafta sonu oynanacak karşılaşma iki komşu şehre yakışır görüntülere sahne olur. Duyduk ki, iki şehrin siyasilerinin de bu konuda önemli adımlar attılar ve taraftarları bu gerginliğin tekrar yaşanmaması konusunda uyardılar. Son olarak dikkatimizi çeken bir görüntüyü daha sizlere aktaralım. Trabzonspor'un Beşiktaş'ı yendiği karşılaşmanın sonrasında Rizespor formalı bir taraftar dikkatleri çekiyordu. Stat dağılmış, çoğu taraftar evinde çayını yudumlarken bir taraftar Trabzonspor'u yönetenlerle ve futbolcular ile fotoğraf çekilmek için bekliyordu.Tabi ki o Rizespor formalı taraftara, Trabzonsporlu taraftarların da ilgisi ve sevgisi büyüktü.

TRABZONSPORLU TARAFTAR AMAN DİKKAT!

Aman dikakt! Bu yazıyı iyi okuyun. Okuyun ki, Trabzonspor’u Avrupa maçında yalnız bırakmayın. Trabzonsporlu taraftarların Sparta Prag mücadelesinde sahaya attığı yabancı maddeler sebebiyle kulüp tam sınırda. Kendi evimizde, Basel ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacağız. Şüphesiz Trabzonspor’un en güçlü silahı 12 adamı olacak. Perşembe günü Basel ile oynanacak karşılaşmadan sonra ayın 24’ün de oynanacak Krasnodar karşılaşması da Trabzonspor için çok önemli. Trabzonsporlu taraftarlar, olası bir skor gerginliği ve sahada yaşanmasını istemediğimiz gerginliklerin etkisinde kalarak aman ha sahaya yabancı madde atmasın. Yoksa bu ayın 24’ünde boş tribünlere oynamak zorunda kalırız.


GÖZLER UZUNGÖL'Ü ARIYOR!

Trabzon’un en çok turist çeken yeri Uzungöl, her geçen yıl tanınmaz hale geliyor. Yetkililer, söylemleriyle artık bunun sona ereceğini dile getirse de, çarpık yapılaşma her geçen yıl daha da kötüye gidiyor. Araç çekmeye yer yok. Beton yığınları, gölün bütün özelliğini yok ediyor. Yeşil alandan çok, otel var. Yetkililer de artık bu durumun suyunun çıktığının farkına vardı. Bir çoğunun bir kuruş vergi vermeden büyük rant elde eden işletmecilere yıkım kararları tebliğ edilecek. Uzungöl, yeşiliyle doğasıyla güzel. Bu güzellik yeterince kirletildi ve artık her giden,”Uzungöl, Uzungöl olmaktan çıkmış bu ne hal” diyerek dönüyor. Bunu Trabzon şehrine yapmaya kimsenin hakkı yok… Kimsenin Uzugöl’e bu haksızlığı yapmaya hakkı da yok. Bu iş daha fazla uzamamalı ve gelecek yıl, Uzungöl’de olması gereken görüntüyü görmeliyiz.