Trabzonspor’dan örnek davranış
Haber amaçlı bir gelişimi sizlerle detayıyla paylaşacağız fakat henüz işin başında olunduğu için sadece duyumlarla hareket edip yarın başlayacak futbol turnuvasının detaylarını sizlerle paylaşacağız. Alt yapısı ile yaklaşık 50 yıla damga vuran Trabzonspor, bir diğer taraftan da başka kulüplerin alt yapısından yetişen futbolcuları bünyesine katıyor. Gelin görün ki Trabzonspor bununla kalmadı başka illerde ki alt yapı futbolcularına ulaşmak yerine o takımlarla birlikte gencecik futbolcuları izlemek için farklı bir formasyon uyguladı. Bugün Trabzon’da çeşitli illerin alt yapı futbolcularının da katılacağı bir turnuva uygulandı. Akyazı spor kompleksinde Trabzonspor, Araklıspor ve Akçaabat Sebatspor ile Ofspor başta olmak üzere Diyarbakır, Kocaeli ve Rize temsilcilerinin 1998-1999 ve 2000 doğumlu futbolculardan oluşan takımlar görücüye çıkacak. Bu turnuva aynı zamanda Trabzonspor’un geleceğe dönük çalışmalarının da en önemli parçası olacak.



Vakfıkebir dengeyi bozdu
Malumunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan geçen hafta sonunda bölgemizdeydi. Giresun da başlayıp, Trabzon’da sonuçlanan gezide Giresun her ne kadar beklenen kalabalığı bulamadıysa da Trabzon, Erdoğan’a moral verecek bir kalabalığı oluşturdu. Mikrofonu eline alıp babasının kurtuluşu için konuşan çocuğun yarattığı travmayı bir kenara bırakırsak aşınmayacak kalabalık Erdoğan’ın moralini düzeltti. Gelin görün ki bu kalabalık beraberinde tartışmaları da beraberinde getirdi. Konu; hangi belediye ne kadar adam getirdi konusu olsa da Trabzon’da bu konuda ki dedikodu ayyuka çıkmış durumda. Büyük Şehir Belediye dışında AK Partili ilçe belediyeleri de vatandaşı miting alanına taşıdı. Mitingde görünen en ilginç tablo ise ilçelerden ve merkezden gelen kitlenin belediye çalışanı olmasıydı. Erdoğan’ın gitmesinden sonra yapılan istatistiklerde ise ortaya çıkan en önemli gösterge mitinge Vakfıkebir belediyesinin en fazla ismi taşımasıydı. Bu tablo gösterdi ki taşıma metoduyla siyaset, 2023 genel seçiminde dengeleri değiştirecek şeklinde.



Kostaki konağı ağlıyor
Kültür ve sanat kenti Trabzon, her ne kadar futbolun kıskacında belirsizliğe doğru yol alırken yaklaşık 4 bin 500 yıllık şehirde tarihi soy kırım büyük bir hızla devam ediyor. Her ne kadar günümüz siyasilerinin tarihi yok etmesi gündeme gelirse de 1960 lı yıllarda tarihi eserler için başlayan soykırım günümüzde de alabildiğince devam ediyor. Opera salonlarından, sinema salonlarını, restoran ve gazinolara kadar bir dizi tarihe dayanan eseri yok eden zihniyet günümüze kadar gelen ender tarihi eserleri de yok etmek için çaba sarf ediyor, Bunların hiç kuşku yok ki en önemlisi bir dönem kız endüstrisi, bir dönem Trabzon müzesi olarak adlandırılan Kostaki konağı. Yaklaşık 8 yıldır restore edilmesi beklenen ve ekonomik zorluklar nedeniyle kendi haline bırakılan Kostaki konağı bakalım Trabzon’un utancı ve kamburu olarak kendi halinde ne kadar daha dayanacak?



Salih Cora ofsayta mı düştü!
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Trabzon seyahati bir küçük çocuğun baba özlemiyle sarf ettiği sözlerle farklı bir şekle evrildi. Çocuk babasını kurtarmak için bi çare ne dendiyse onu uyguladı. Sonrasında kızılca kıyamet koptu. Ama çocuğun konuşmasının ardından küçük bir detay vardı ki o hengamede gözden kaçtı. Erdoğan, çocuk lafını bitirdikten sonra arkaya döndü ve “bak bu amcan avukat senin babanın konusuyla ilgilenecek” dedi. Bu söylemi dile getirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında beliren kişi Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora idi. Cora, emredersiniz diyerek konuya vakıf olduğunu deklare edip bir ölçüde farklı bir sorumluluğun altına girdi. Şimdi kamuoyu Milletvekili Salih Cora’nın miting alanına damga vuran çocuğun isteğine ne kadar cevap vereceğini bekliyor. Baba’ya af sadece Salih Cora’nın isteği ile mi yerine getirilecek, yoksa Adalet Bakanına verilecek talimata göre mi? Konu Adalet Bakanının dahlinde olduğuna göre sadece savunma görevi olan Avukat Salih Cora bu hamle ile sorumluluğu üzerine aldı. Umarız bu hamle Avukat Cora’yı ofsayta düşürmez…



Trabzonspor kendi halinde
Covit salgını döneminde çokta olmasa da zaman zaman antrenmanları basına ve taraftarlarına açan Trabzonspor, liderlik koltuğuna oturduktan sonra antrenmanları basına ve taraftarına tamamen kapatarak adeta kendi içine kapandı. Dünkü kulis bölümünde kulübün içinde kol gezen köstebeklerle ilgili detayı anlatmıştık. En salgın dönemde özel uçağı bile gazetelere açan Trabzonspor’un antrenmanları basına kapalı gerçekleştirmesi kulüp içinde rahata alışmış çalışan grubunun rahatını bozmamak için teknik heyete telkinde bulunması olarak değerlendiriliyor. Deplasman uçağına gazetecilerin alınmamasından çok antrenmanların basına kapatılması keyfiyet olarak değerlendirilirken Türkiye Spor yazarları Derneği (TSYD) Trabzon şubesi şampiyonluğa giden takımın kamuoyundan bu denli uzak tutulması hamlesinin anlamsızlığını hafta sonu Trabzon’a gelecek başkan Ahmet Ağaoğlu’na aktaracağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim